Anmeldelser

3/5

Din anmeldelse

Salat med and, spinat og granatæble

Til 4 personer

Det skal du bruge

  • 400 g stegt andekød (f.eks. rester fra en hel steg)
  • 300 g rødkål
  • 2 hjertesalathoveder
  • 50 g cashewnødder
  • 50 g tørrede tranebær
  • 100 g frisk spinat
  • 1 mandarin
  • 1/2 lime
  • 1 granatæble
  • 1/2 rødløg
  • 2 spsk. rapsolie
  • 1 spsk. soyasovs
  • Evt. 1 tsk. sesam olie
  • 1 spsk. flydende honning

Sådan gør du

  1. Skyl og snit rødkål meget fint. Hak cashewnødder groft.
  2. Svits andekød, cashewnødder (gem lidt til pynt), tranebær og rødkål på en pande.(Hvis du ikke har rester fra en andesteg, kan du i forvejen stege nogle andelår eller andebryster). Imens skylles salat og plukkes i mindre stykker og den friske spinat skylles.
  3. Rør en dressing af saften fra mandarinen, saft fra 1/2 lime og 1/2 granatæble, 1/2 fintrevet rødløg, soyasovs, rapsolie og evt. sesamolie.
  4. Tilsæt flydende honning til panden med andekød, nødder, kål og tranebær og lad det lige "sætte" sig.
  5. Bland det med salatblade og spinat, hæld dressingen over og vend let rundt.
  6. Pynt med kernerne fra granatæblet samt de sidste hakkede cashewnødder.

Passer godt til

Salaten egner sig fint som en vinterfrokost eller som en del af julefrokosten.

Variationer

  • Tilsæt andet tørret frugt f.eks. abrikoser eller dadler i stedet for tranebær.
  • Tilsæt røde æbler i små tern.
  • Brug kylling eller kalkun i stedet for and.

Som hovedret

Da salaten indeholder kød, er den mættende nok som en hovedret, evt. med små fine bagte kartofler eller kartoffelbåde til (skræl og skær kartofler i både, vend i en pose med olivenolie, krydderier og salt, bag i ovnen i ca. 40 minutter ved 200 grader).

Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil

Senest opdateret 28.06.2023