Anmeldelser

4,2/5

Din anmeldelse

Græsk spinattærte

4 personer

Det skal du bruge

  • 800 g spinat, frisk eller dybfrossen, optøet
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 300 g feta
  • Skal af 1/2 økologisk citron
  • 1/2 tsk. revet muskatnød
  • 1 tsk. groft salt
  • Peber
  • 5 æg
  • 400 g filodej (1 pakke med 10 blade)
  • 1/2 – 3/4 dl olivenolie

Sådan gør du

  1. Skyl og afdryp spinaten, hvis du bruger frisk spinat. Pil og hak løg og hvidløg fint. Sautér løg og hvidløg i 1 tsk. olivenolie til de er klare, men ikke brune. Tilsæt den friske spinat og lad den falde godt sammen. Bruger du dybfrossen, optøet spinat, skal den blot blandes med løgene. Hæld lidt af den overskydende væske fra – ca. 1 dl.
  2. Tilsæt feta, citronskal, muskatnød, salt, peber og æg og rør fyldet sammen.
  3. Smør en aflang eller rund form med olivenolie. Rul filodejen ud. Du skal bruge syv plader til bunden og tre til låget. Pensl forsigtigt en plade ad gangen med olivenolie, og læg de syv plader til bunden oven på hinanden. Drej dem lidt, så de til sidst danner en slags stjerne. Læg forsigtigt den samlede bund ned i den smurte form og tryk den på plads, så alle de tynde dejplader hænger ud over kanten.
  4. Hæld spinatfyldet i og ryst formen lidt, så fyldet fordeler sig.
  5. Pensl nu de sidste tre dejplader med olivenolie. Læg dem oven på hinanden og fold dem på midten. Læg dem oven på spinatfyldet som låg.
    Fold nu dejpladerne fra bunden, som hænger ud over kanten, ind over låget, så tærten lukkes. Pensl hele låget med olivenolie.
  6. Bag tærten ved 200 grader i ca. 45 minutter.

Tip

  • Server spinattærten med en god salat. F.eks. en klassisk af forskellige grønne salater, tomater, agurk, rødløg, radiser og sorte oliven med olieeddikedressing.

Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil

Senest opdateret 28.06.2023