Fyldte squash
4 portioner.
Beluga-basis (til farsen)
Det skal du bruge
- 200 g sorte linser (beluga-linser)
- 4 dl vand + 1/2 tsk. salt
- 2 laurbærblade
- 200 g champignon
- 1 stort løg
- 1 stor gul peberfrugt
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk. olivenolie
- 1 tsk. tørret oregano
- 1 tsk. tørret timian
- 1 spsk. tomatkoncentrat
- Salt og peber
Sådan gør du
- Kog beluga-linserne i vand tilsat laurbærblade og salt i 25 minutter. Hæld overskydende vand fra.
- Skær champignoner, løg og peberfrugt i små tern. Hak hvidløget fint.
- Svits champignoner, løg, peberfrugt og hvidløg i olivenolie. Tilsæt oregano, timian, tomatkoncentrat, salt og peber og damp blandingen til grøntsagerne er møre.
- Tilsæt de kogte linser uden laurbærblade og varm det hele godt igennem.
- Nu har du en beluga-basis, som kan bruges til fyldte squash.
Squash
Det skal du bruge
- 2 squash
- 1/2 portion beluga-basis
- 40 g groft hakkede valnøddekerner
- 50 g revet emmentalerost til farsen
- 1 æg
- 1 spsk. maizena
- 1/4 – 1/2 tsk. salt
- Evt. ekstra emmentalerost til at drysse på de fyldte squash
Sådan gør du
- Del de 2 squash på langs og skrab indmaden ud med en ske. Gem indmaden og brug den evt. i en salat
- Rør en fars af beluga-basis, groft hakkede valnødder, revet emmentalerost, æg, maizena og salt.
- Fyld farsen i de halve squash og sæt dem i en bradepande beklædt med bagepapir. Bages i ovnen i 30 minutter ved 190 °C. Server med ovnbagte kartofler og en god salat.
Tip
Form beluga-deller af resten af farsen og steg dem på panden i flydende fedtstof.
Farsen er meget løs, så det kræver lidt forsigtighed.
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Senest opdateret 28.06.2023