Anmeldelser

1,5/5

Din anmeldelse

Claus Holms kartofler på to måder

Til 4 personer 

Det skal du bruge

  • 1 bakke kartofler (900 gr) ( gem 6 af de mindste )
  • 1/2 agurk
  • 200 g sorte linser (eller grønne)
  • 1 pakke hjertesalat
  • 1 stk lime
  • 2 æg
  • 2 spsk oliven olie
  • Salt og peber
  • 1 tsk chili sauce
  • 1/2 spidskål eller en lille pose, der er snittet
  • 1 stk rødløg
  • 1-2 spsk skyr

Sådan gør du

  1. Kog de vaskede kartofler, som du plejer i let saltet vand.
  2. Kog linserne som anvist på pakken.
  3. Flæk salat – skær bunden af og del dem i blade.
  4. Vend linserne med limesaft, salt og olie, gem lidt af limesaften og hæld over salaten
  5. Tag de 6 mindste kartofler op og klem dem – så de flækker.
  6. Resten af kartoflerne moses med et piskeris. Slå æggene ud og bland i mosen sammen med 1-2 spsk skyr og finthakket rødløg – smag til med salt og peber.
  7. Kom et par skefulde af mosen på tallerkenen, formet som hakkebøffer – herpå lægges salaten (og kålen) – og de klemte kartofler, der er fyldt med linser og agurk skåret i små strimler eller skiver. Dryp til sidst lidt chili sauce henover.

Alt i alt en skøn ret som kan stå alene eller nydes med lidt kyllingebryst, laks eller røget makrel.

Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil

Senest opdateret 28.06.2023

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes
Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer