Chili sin carne
Varighed: 1 1/2 time
Forberedelse: 40 minutter
4 personer
Det skal du bruge
- 1 stk. squash
- 2 stk. gulerødder
- 1 rød peberfrugt
- 1 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 75 g soltørret tomat
- 3 tsk. stødt spidskommen
- 3 tsk. stødt koriander
- 2 tsk. røget paprika eller alm. paprika
- 1 kanelstang
- 2 stk. laurbærblade
- 2 stk. stjerneanis (kan undlades)
- 1-3 spsk. Sambal Oelek chili eller 1-3 tsk. tørret chilipulver eller flager
- 1 dåse hakket tomat
- 1 dåse tomatpure
- 5 dl grøntsagsbouillon
- 100 g røde linser
- 2 dåser kidneybønner
- 75 g god mørk chokolade minimum 60%
- 1 spsk. instant kaffepulver f.eks. Nescafé
- 2 spsk. mørk balsamico eddike eller anden god eddike
- 2 spsk. sukker
Tilbehør
- 500 g søde kartofler
- Salt, peber
- Olie til stegning
- Fraiche 5%
- Tortillachips
- Evt. frisk koriander
- 2 stk. avocado eller 1 pose fra frost
- 1 lille rødløg
- 1 stk. rød peberfrugt
- Evt. fuldkornsris
Sådan gør du
- Gulerødder, squash rives groft f.eks. på en foodprocessor.
- Løg, hvidløg og peberfrugt hakkes groft.
- Alle krydderierne på nær chili, kommes i en gryde og 'tør'-ristes på middel varme i 2 minutter.
- Olie og grønsager tilsættes og steges med i 5 minutter.
- Hakket tomat, soltørret tomat, tomatpure og grønsagsbouillon tilsættes sammen med linserne.
- Det hele koges ved middel varme i 1 time, til linserne er kogt ud.
- Bliver din chili sin carne for tyk, kan der tilsættes mere grønsagsbouillon.
- Kidneybønner sigtes, skylles og tilsættes sammen med chili og koges videre i 15 minutter.
- I de sidste 5 minutter tilsættes chokolade, sukker, kaffepulver og eddike.
- Smag til med salt, peber og krydderier.
Tilbehør
Sødekartoflerne skrælles og skæres i små tern, vendes med salt og peber. Steges i ovn ved 180 grader i 20-25 minutter.
Avocado moses groft og blandes med hakket rødløg og peberfrugt i små tern. Smages til med salt og peber.
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Senest opdateret 28.06.2023