Anmeldelser

0/5

Din anmeldelse

Chili sin carne

Varighed: 1 1/2 time
Forberedelse: 40 minutter

4 personer

Det skal du bruge

  • 1 stk. squash
  • 2 stk. gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 75 g soltørret tomat
  • 3 tsk. stødt spidskommen
  • 3 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. røget paprika eller alm. paprika
  • 1 kanelstang
  • 2 stk. laurbærblade
  • 2 stk. stjerneanis (kan undlades)
  • 1-3 spsk. Sambal Oelek chili eller 1-3 tsk. tørret chilipulver eller flager
  • 1 dåse hakket tomat
  • 1 dåse tomatpure
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 100 g røde linser
  • 2 dåser kidneybønner
  • 75 g god mørk chokolade minimum 60%
  • 1 spsk. instant kaffepulver f.eks. Nescafé
  • 2 spsk. mørk balsamico eddike eller anden god eddike
  • 2 spsk. sukker

Tilbehør

  • 500 g søde kartofler
  • Salt, peber
  • Olie til stegning
  • Fraiche 5%
  • Tortillachips
  • Evt. frisk koriander
  • 2 stk. avocado eller 1 pose fra frost
  • 1 lille rødløg
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • Evt. fuldkornsris

Sådan gør du

  1. Gulerødder, squash rives groft f.eks. på en foodprocessor.
  2. Løg, hvidløg og peberfrugt hakkes groft.
  3. Alle krydderierne på nær chili, kommes i en gryde og 'tør'-ristes på middel varme i 2 minutter.
  4. Olie og grønsager tilsættes og steges med i 5 minutter.
  5. Hakket tomat, soltørret tomat, tomatpure og grønsagsbouillon tilsættes sammen med linserne.
  6. Det hele koges ved middel varme i 1 time, til linserne er kogt ud.
  7. Bliver din chili sin carne for tyk, kan der tilsættes mere grønsagsbouillon.
  8. Kidneybønner sigtes, skylles og tilsættes sammen med chili og koges videre i 15 minutter.
  9. I de sidste 5 minutter tilsættes chokolade, sukker, kaffepulver og eddike.
  10. Smag til med salt, peber og krydderier.

Tilbehør

Sødekartoflerne skrælles og skæres i små tern, vendes med salt og peber. Steges i ovn ved 180 grader i 20-25 minutter.

Avocado moses groft og blandes med hakket rødløg og peberfrugt i små tern. Smages til med salt og peber. 

Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil

Senest opdateret 28.06.2023

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes
Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer