Beluga-bolognese
3-4 portioner.
Det skal du bruge
Beluga-basis
- 200 g sorte linser (beluga-linser)
- 4 dl vand + 1/2 tsk. salt
- 2 laurbærblade
- 200 g champignon
- 1 stort løg
- 1 stor gul peberfrugt
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk. olivenolie
- 1 tsk. tørret oregano
- 1 tsk. tørret timian
- 1 spsk. tomatkoncentrat
- Salt og peber
Beluga-bolognese
- 1/2 portion beluga-basis
- 1 ds. hakkede eller flåede tomater
- Salt og peber
Sådan gør du
Beluga-basis
- Kog beluga-linserne i vand tilsat laurbærblade og salt i 25 minutter. Hæld overskydende vand fra.
- Skær champignoner, løg og peberfrugt i små tern. Hak hvidløget fint.
- Svits champignoner, løg, peberfrugt og hvidløg i olivenolie. Tilsæt oregano, timian, tomatkoncentrat, salt og peber og damp blandingen til grøntsagerne er møre.
- Tilsæt de kogte linser uden laurbærblade og varm det hele godt igennem.
Beluga-bolognese
- Bland beluga-basis med de hakkede tomater og lad det koge i 5 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Server beluga-bolognesen med fuldkornspasta.
Tip
Tilsæt 1,5 dl bouillon til beluga-bolognesen og brug saucen i din sædvanlige lasagneopskrift.
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Senest opdateret 08.11.2024