Anmeldelser

0/5

Din anmeldelse

Kylling saltimbocca med bagt kartoffel, hvidløgsdip og marinerede grønne bønner

Til 4 personer

Kylling saltimbocca, bagt kartoffel og hvidløgsdip

Ingredienser

  • 4 bagekartofler
  • 4 kyllingebryster
  • 8 skiver bacon
  • 8-12 friske salvieblade eller 2 tsk. tørret salvie
  • Salt og peber
  • 100 g friskost med hvidløg, light
  • 1 dl græsk yoghurt, 2 procent
  • Skallen af 1/2 citron, revet
  • Salt

Fremgangsmåde

  1. Skrub bagekartoflerne rene og skær et kryds, 1 cm dybt, i hver kartoffel. Sæt kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 200 grader i ca. 1 time.
  2. Drys kyllingebrysterne let med salt og peber og læg 2-3 salvieblade (eller 1/2 tsk. tørret salvie) på hvert kyllingebryst.
  3. Vikl 2 skiver bacon om hvert kyllingebryst, så salvien er dækket.
  4. Læg kyllingebrysterne på bagepladen ved siden af kartoflerne og de steges med de sidste ca. 30 minutter. Kyllingebrysterne skal være gennemstegte.
  5. Rør alle ingredienser til hvidløgsdippen sammen.

Marinerede grønne bønner

Ingredienser

  • 600 g grønne bønner
  • 1 spsk. rapsolie
  • 2 spsk. kryddereddike
  • 1 spsk. sød sennep
  • 1 spsk. vand
  • Salt og peber
  • 1/2 rødløg, hakket

Fremgangsmåde

  1. Kog bønnerne få minutter i letsaltet vand.
  2. Rør marinaden sammen og smag til med salt og peber.
  3. Hæld marinaden over de varme bønner.
  4. Afkøl bønnerne og drys med hakket rødløg før servering.

Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil

Portionen på billedet indeholder

Energi: 2642 Kj
Protein: 43 g
Kalk: 226 mg
D-vitamin: 0,5 µg
N-3 fedtsyrer: 1,4 g
Kostfibre: 10 g

Senest opdateret 28.06.2023

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes
Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer