Claus Holms lam med tomater
Til 2 personer.
En nem og hurtig ret, som smager af sommer. Lige nu er lammene fantastiske. Er du ikke til lam kan du bruge kyllingebryst eller laks.
Det skal du bruge
- 1 stk. lammerack også kaldet lammekrone
- Salt og peber
- Olivenolie
- 1 bdt. frisk rosmarin
- 1 bakke af de små blandede tomater
- 4 stk. hvide asparges (gå efter de store tykke - danske eller tyske er bedst)
- 2 skiver bacon
- 50 gr. parmesan eller mozzarella hvis du har svært ved at rive osten
- Evt. 1 citron
Sådan gør du
- Kødet deles mellem benene, og krydres med salt og peber.
- Varm en grillpande på komfuret, en alm. pande kan også bruges.
- Skræl hvide asparges fra bund mod top og knæk bunden af.
- Er du udfordret på at skrælle, kan du alternativt bruge sommerporrer, squash i både eller grønne asparges.
- Kødet pensles med olivenolie og steges 3 minutter på begge sider.
- Tomater skal i ovnen med et par kviste rosmarin, salt og peber, 2-3 spsk. olivenolie og bacon i tern i 200 grader i 15 minutter.
Tip! Kom gerne lidt frisk citronsaft på og pynt med frisk rosmarin.
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Senest opdateret 20.06.2022
Kommentarer
Det er lidt udfordrende, hvis det er opskriften på tilbehøret man ønsker. Den skal man nærmest gætte sig til.