Anmeldelser

3,3/5

Din anmeldelse

Varmrøget laks med pestosauce og salat af små kartofler, hytteost og radiser

4 personer

Det skal du bruge

  • 4 stykker varmrøget laks, i alt ca. 500 g
  • 4 håndfulde rucola og spæde salatblade til servering

Kartoffelsalat

  • 1 kg små kartofler med skræl
  • 250 g hytteost 1,5 %
  • 1 dl fromage frais
  • 1 spsk. dijonsennep
  • salt og peber
  • lidt citronsaft
  • lidt sukker
  • 2 bundter radiser
  • karse

Pestosauce

  • ½ dl olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 4 håndfulde rucola
  • 15 g pinjekerner
  • 20 g parmesan
  • salt og peber

Sådan gør du

Kartoffelsalat

  1. Skrub kartoflerne. Kog dem i letsaltet vand i 12–15 minutter. Hæld vandet fra kartoflerne, mens de stadig er ret faste i det. Lad dem køle af.
  2. Lav en dressing af hytteost, fromage frais og sennep. Smag til med salt, peber, citronsaft og sukker.
  3. Skær kartoflerne i halve, og vend dem i dressingen sammen med finthakkede radiser og masser af karse.

Pestosauce

  1. Blend olie, hvidløg, rucola, pinjekerner, parmesan, salt og peber til en grov masse.

Servering

  1. Anret laks og kartoffelsalat på en bund af rucola og spæde salatblade, og server pestosaucen som tilbehør.

Tip

Kog kartoflerne dagen før. Så er de kølet helt af, og retten kan laves på et kvarter. Laksen kan lunes i en 200 grader varm ovn i 5–8 minutter.

Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner

Senest opdateret 28.06.2023

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes
Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer

Jytte - 29-06-2021 11:15

Husk at laksen ikke skal være fra norsk havbrug. De indeholder antibiotika, pesticider og meget lidt af de essentielle omega 3 olier.