Stegt og bagt kulmule med asparges
Fisk og asparges
Ingredienser
- 600 g kulmulefileter med skind
- 1 bundt grønne asparges
- 1 bundt hvide asparges
- Olivenolie
- Salt og peber
- 30 g parmesanost
Fremgangsmåde
Fisk
- Sæt ovnen på 190 grader.
- Skær fileterne i portionsstykker og krydr med salt.
- Steg dem 1-2 minutter på skindsiden på en varm pande i lidt olie, indtil skindet er sprødt.
- Flyt stykkerne hen i et ovnfast fad, og bag fisken færdig i ovnen i 3-5 minutter, afhængigt af tykkelse.
- Når kødet er mælkehvidt, er fisken færdig.
Asparges
- Bræk de nederste, træede ender af de grønne asparges og skræl de hvide.
- Vend dem på en varm grillpande, til de er gyldne.
- Krydr med salt og peber.
Sauce
Ingredienser
- 1 lille skalotteløg
- 2 tomater
- 1 dl fiskefond (evt. 1/4 terning fiskebouillon og 1 dl vand)
- Saft af 1 citron
- 1/2 dl olivenolie
- 1 bundt purløg
Fremgangsmåde
- Pil skalotteløget, og hak det.
- Fjern kernerne fra tomaterne, og hak kødet.
- Kom fiskefond, citronsaft og skalotteløg i en gryde, kog det op, og tag gryden af blusset.
- Pisk olivenolien i, og kom tomatkødet i sammen med hakket purløg.
- Smag saucen til med salt og peber.
Krydderurtesalat
Ingredienser
- Krydderurter efter egen smag
- Olivenolie
- Citronsaft
Fremgangsmåde
- Pluk de rensede krydderurter i stykker ned i en skål.
- Kom lidt olivenolie, citronsaft og salt ved, og vend krydderurterne rundt i marinaden.
Servering
- Anret fisken på aspargesene, drys med krydderurter og høvlet parmesan, og server saucen ved siden af.
- Server retten med nye kartofler og eventuelt en tomatsalat til.
Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner
Senest opdateret 28.06.2023