Anmeldelser

5/5

Din anmeldelse

Stegt og bagt kulmule med asparges

Fisk og asparges

Ingredienser

  • 600 g kulmulefileter med skind
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 bundt hvide asparges
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • 30 g parmesanost

Fremgangsmåde

Fisk

  1. Sæt ovnen på 190 grader.
  2. Skær fileterne i portionsstykker og krydr med salt.
  3. Steg dem 1-2 minutter på skindsiden på en varm pande i lidt olie, indtil skindet er sprødt.
  4. Flyt stykkerne hen i et ovnfast fad, og bag fisken færdig i ovnen i 3-5 minutter, afhængigt af tykkelse.
  5. Når kødet er mælkehvidt, er fisken færdig.

Asparges

  1. Bræk de nederste, træede ender af de grønne asparges og skræl de hvide.
  2. Vend dem på en varm grillpande, til de er gyldne.
  3. Krydr med salt og peber.

Sauce

Ingredienser

  • 1 lille skalotteløg
  • 2 tomater
  • 1 dl fiskefond (evt. 1/4 terning fiskebouillon og 1 dl vand)
  • Saft af 1 citron
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 bundt purløg

Fremgangsmåde

  1. Pil skalotteløget, og hak det.
  2. Fjern kernerne fra tomaterne, og hak kødet.
  3. Kom fiskefond, citronsaft og skalotteløg i en gryde, kog det op, og tag gryden af blusset.
  4. Pisk olivenolien i, og kom tomatkødet i sammen med hakket purløg.
  5. Smag saucen til med salt og peber.

Krydderurtesalat

Ingredienser

  • Krydderurter efter egen smag
  • Olivenolie
  • Citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Pluk de rensede krydderurter i stykker ned i en skål.
  2. Kom lidt olivenolie, citronsaft og salt ved, og vend krydderurterne rundt i marinaden.

Servering

  • Anret fisken på aspargesene, drys med krydderurter og høvlet parmesan, og server saucen ved siden af.
  • Server retten med nye kartofler og eventuelt en tomatsalat til.

Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner

Senest opdateret 28.06.2023