Anmeldelser

0/5

Din anmeldelse

Stegt og bagt kulmule med asparges

Fisk og asparges

Ingredienser

  • 600 g kulmulefileter med skind
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 bundt hvide asparges
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • 30 g parmesanost

Fremgangsmåde

Fisk

  1. Sæt ovnen på 190 grader.
  2. Skær fileterne i portionsstykker og krydr med salt.
  3. Steg dem 1-2 minutter på skindsiden på en varm pande i lidt olie, indtil skindet er sprødt.
  4. Flyt stykkerne hen i et ovnfast fad, og bag fisken færdig i ovnen i 3-5 minutter, afhængigt af tykkelse.
  5. Når kødet er mælkehvidt, er fisken færdig.

Asparges

  1. Bræk de nederste, træede ender af de grønne asparges og skræl de hvide.
  2. Vend dem på en varm grillpande, til de er gyldne.
  3. Krydr med salt og peber.

Sauce

Ingredienser

  • 1 lille skalotteløg
  • 2 tomater
  • 1 dl fiskefond (evt. 1/4 terning fiskebouillon og 1 dl vand)
  • Saft af 1 citron
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 bundt purløg

Fremgangsmåde

  1. Pil skalotteløget, og hak det.
  2. Fjern kernerne fra tomaterne, og hak kødet.
  3. Kom fiskefond, citronsaft og skalotteløg i en gryde, kog det op, og tag gryden af blusset.
  4. Pisk olivenolien i, og kom tomatkødet i sammen med hakket purløg.
  5. Smag saucen til med salt og peber.

Krydderurtesalat

Ingredienser

  • Krydderurter efter egen smag
  • Olivenolie
  • Citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Pluk de rensede krydderurter i stykker ned i en skål.
  2. Kom lidt olivenolie, citronsaft og salt ved, og vend krydderurterne rundt i marinaden.

Servering

  • Anret fisken på aspargesene, drys med krydderurter og høvlet parmesan, og server saucen ved siden af.
  • Server retten med nye kartofler og eventuelt en tomatsalat til.

Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner

Senest opdateret 07.02.2022

Test din viden om omega-3-fedtsyrer og vind en grøntsagshakker

Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi spiser fisk flere gange om ugen, heraf 200 gram fede fisk. Alle former for fisk og skaldyr tæller med. Men hvilken fisk har det største indhold af de sunde omega-3-fedtsyrer? Og er fisk godt mod gigt? Når du deltager i vores quiz er du med i lodtrækningen om vores populære opskriftsbog ’Sunde opskrifter’, en grøntsagshakker fra OXO Good Grips og et års gratis medlemskab af Gigtforeningen.

Deltag i quiz
Deltag i quiz

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes

Jeg godkender hermed brugerbetingelser

Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer