Anmeldelser

0/5

Din anmeldelse

Marineret grillet ørred med pasta, grillede croutoner, salvie og svampe

4 personer

Det skal du bruge

  • 600 g ørredfilet med skind
  • ekstra jomfruolivenolie
  • 1/2 bundt salvie
  • 150 g daggammelt groft brød
  • 500 g god tørret fuldkornspasta
  • 40 g parmesan
  • 1/2 bundt persille
  • salt og peber
  • rosmarinkviste (til pynt)

Svampe

  • 250 g svampe
  • olie/smør til stegning
  • 5 fed hvidløg
  • 1/2 tsk. groft salt
  • 4 skalotteløg

Sådan gør du

Fisk

  1. Skær fisken i mindre stykker. Dryp dem med lidt olivenolie, drys med salt, peber samt lidt hakket salvie, og lad fisken marinere i 2–3 timer. 
  2. Grill fisken hurtigt på en meget varm grillpande, til den stadig har en let rå kerne. Pak den ind i stanniol.

Croutoner

  1. Skær brødet i tynde skiver, og dryp dem med olivenolie. 
  2. Grill dem på en meget varm grillpande, og drys lidt salt på.

Pasta

  1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken. 
  2. Hæld vandet fra, og vend pastaen sammen med lidt ekstra jomfruolivenolie, friskrevet parmesanost, hakket salvie og hakket persille.

Svampe

  1. Skær svampene i passende stykker, og rist dem i lidt olie/smør på en pande. Krydr godt med salt og peber. 
  2. Pil hvidløgene, skær dem over et par gange, og knus dem på et skærebræt med den brede side af en stor kniv. Drys groft salt på, og mos videre med kniven, til du har en fin puré. 
  3. Kom puréen på panden sammen med de pillede, hakkede skalotteløg, og rist det hele i ca. 1 minut.

Servering:

  1. Vend svampe og pasta sammen, og læg fisken ovenpå. 
  2. Krydr med masser af sort peber og lidt salt – husk, at hvidløgene allerede er saltede. 
  3. Pynt med rosmarinkviste og croutoner. Riv lidt ekstra parmesanost over retten. Server en god salat til.

Tip

Croutonerne kan også købes færdige eller laves i en varm ovn.

Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner

Senest opdateret 13.12.2023