Anmeldelser

1,4/5

Din anmeldelse

Laksetærte med spinat samt ovnbagt grøntsagsmiks og selleri-æbleråkost

4 personer

Laksetærte med spinat

Ingredienser

  • 50 g plantemargarine
  • 100 g kvark/fromage blanc
  • 100 g hvedemel
  • Ca. 1/2 dl vand
  • 375 g hel, dybfrossen spinat
  • 150 g friskost light med løg og urter
  • 2 dl letmælk
  • 4 æg
  • 250 g røget laks i tern
  • Ca. 1 tsk. salt
  • 1 knivspids hvid peber

Fremgangsmåde

  1. Plantemargarine, kvark, mel og vand æltes sammes til en tærtedej. Dejen hviler i køleskab mindst 1 time, før den rulles ud og lægges i en tærteform.
  2. Spinaten tøs op og knuges fri for væde.
  3. Friskost, letmælk og æg piskes sammen. Salt og peber tilsættes.
  4. Laks og spinat blandes og fordeles på tærtebunden.
  5. Æggeblandingen hældes over.
  6. Tærten bages i ca. 45 minutter ved 200 grader.

Ovnbagt grøntsagsmiks

Ingredienser

  • 1 squash i tern (300 g)
  • 2 rødløg i tynde både (200 g)
  • 1 gul peberfrugt i store tern (130 g)
  • 1 rød peberfrugt i store tern (130 g)
  • 1 grøn peberfrugt i store tern (130 g)
  • 12 blommetomater i halve (200 g)
  • 16 sorte oliven
  • 1 kvist frisk timian (eller 1 1/2 tsk. tørret)
  • 1 tsk. salt
  • 1 knivspids peber
  • 1 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Olie, timian, salt og peber kommes i en stor skål eller en 10 liters plastpose.
  2. Squash, rødløg, peberfrugter, og tomater vendes i olieblandingen.
  3. Grøntsagsblandingen hældes i en bradepande beklædt med bagepapir.
  4. Bages i ovnen ca. 12 min. ved 200 grader.
  5. Oliven vendes forsigtigt i grøntsagerne.

Selleri-æbleråkost

Ingredienser

  • 1 lille rodselleri, revet
  • 2 røde æbler i små tern
  • Saften af 1 citron
  • Ca. 1 spsk. ahornsirup eller sukker

Fremgangsmåde

  • Selleri og æbler blandes med citronsaft og ahornsirup eller sukker. Smages til.

Portionen på billedet indeholder

Energi: 2700 kJ/645 kcal
Protein: 38 g
N-3 fedtsyrer: 2 g
Kalk: 530 mg
D-vitamin: 4 µg
Kostfibre: 9 g

Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner

Senest opdateret 07.02.2022

Test din viden om omega-3-fedtsyrer og vind en grøntsagshakker

Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi spiser fisk flere gange om ugen, heraf 200 gram fede fisk. Alle former for fisk og skaldyr tæller med. Men hvilken fisk har det største indhold af de sunde omega-3-fedtsyrer? Og er fisk godt mod gigt? Når du deltager i vores quiz er du med i lodtrækningen om vores populære opskriftsbog ’Sunde opskrifter’, en grøntsagshakker fra OXO Good Grips og et års gratis medlemskab af Gigtforeningen.

Deltag i quiz
Deltag i quiz

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes

Jeg godkender hermed brugerbetingelser

Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer