Skyr-blommekage med marcipan og creme fraiche

Prøv skyr-blommekage – en nem og sund madopskrift fra Gigtforeningen.

Køkkenet på Dansk Gigthospital er berømt for sine gode, gigtvenlige kokkerier. Opskriften her er udviklet af Lotte Birk Thomsen, som er diætist på hospitalet.

Blommekage med marcipan

Kan skæres ud til ca. 20 stykker

Ingredienser

  • 600 g blommer
  • 150 g marcipan
  • 150 g flydende fedtstof
  • 200 g flormelis
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 1 citron, den revne skal
  • 300 g skyr
  • 100 g creme fraiche 18 %
  • 4 æg delt i blommer og hvider
  • 225 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Et drys flormelis som pynt

Fremgangsmåde

  1. Udsten blommerne og skær dem i tern på 1x1 cm.
  2. Skær marcipanen i små tern på 0,5x0,5 cm (eller riv den groft) og bland den
    med 1 spsk. af melet, så de små tern ikke klistrer sammen.
  3. Rør det flydende fedtstof skummende med halvdelen af flormelissen,
    vanillesukker og revet citronskal.
  4. Rør æggeblommerne i én efter én og derefter skyr og creme fraiche.
  5. Bland mel, bagepulver og den revne marcipan i dejen.
  6. Pisk æggehviderne stive med den sidste halvdel af flormelissen og vend dem
    forsigtigt i dejen sammen med blommerne.
  7. Hæld dejen i en bageform på ca. 25x35 cm, beklædt med bagepapir.
  8. Bag kagen ved 170 grader i 45-50 minutter.
  9. Drys kagen med flormelis og server den lun eller kold.

Tip: Kagen er fryseegnet.

Senest opdateret 17.11.2016