Laksetærte med spinat samt ovnbagt grøntsagsmiks og selleri-æbleråkost

Prøv laksetærte med spinat samt ovnbagt grøntsagsmiks og selleri-æbleråkost – en nem og sund madopskrift fra Gigtforeningen.

Laksetærte med spinat samt ovnbagt grøntsagsmiks og selleri-æbleråkost

4 personer

Laksetærte med spinat

Ingredienser

  • 50 g plantemargarine
  • 100 g kvark/fromage blanc
  • 100 g hvedemel
  • Ca. 1/2 dl vand
  • 375 g hel, dybfrossen spinat
  • 150 g friskost light med løg og urter
  • 2 dl letmælk
  • 4 æg
  • 250 g røget laks i tern
  • Ca. 1 tsk. salt
  • 1 knivspids hvid peber

Fremgangsmåde

  1. Plantemargarine, kvark, mel og vand æltes sammes til en tærtedej. Dejen hviler i køleskab mindst 1 time, før den rulles ud og lægges i en tærteform.
  2. Spinaten tøs op og knuges fri for væde.
  3. Friskost, letmælk og æg piskes sammen. Salt og peber tilsættes.
  4. Laks og spinat blandes og fordeles på tærtebunden.
  5. Æggeblandingen hældes over.
  6. Tærten bages i ca. 45 minutter ved 200 grader.

Ovnbagt grøntsagsmiks

Ingredienser

  • 1 squash i tern (300 g)
  • 2 rødløg i tynde både (200 g)
  • 1 gul peberfrugt i store tern (130 g)
  • 1 rød peberfrugt i store tern (130 g)
  • 1 grøn peberfrugt i store tern (130 g)
  • 12 blommetomater i halve (200 g)
  • 16 sorte oliven
  • 1 kvist frisk timian (eller 1 1/2 tsk. tørret)
  • 1 tsk. salt
  • 1 knivspids peber
  • 1 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Olie, timian, salt og peber kommes i en stor skål eller en 10 liters plastpose.
  2. Squash, rødløg, peberfrugter, og tomater vendes i olieblandingen.
  3. Grøntsagsblandingen hældes i en bradepande beklædt med bagepapir.
  4. Bages i ovnen ca. 12 min. ved 200 grader.
  5. Oliven vendes forsigtigt i grøntsagerne.

Selleri-æbleråkost

Ingredienser

  • 1 lille rodselleri, revet
  • 2 røde æbler i små tern
  • Saften af 1 citron
  • Ca. 1 spsk. ahornsirup eller sukker

Fremgangsmåde

Selleri og æbler blandes med citronsaft og ahornsirup eller sukker. Smages til.

Portionen på billedet indeholder

Energi: 2700 kJ/645 kcal
Protein: 38 g
N-3 fedtsyrer: 2 g
Kalk: 530 mg
D-vitamin: 4 µg
Kostfibre: 9 g

Senest opdateret 28.08.2015