Laks a la Kina med sur-sød sauce og lynsvitsede grøntsager

Prøv laks a la Kina med sur-sød sauce og lynsvitsede grøntsager – en nem og sund madopskrift fra Gigtforeningen.

Laks a la Kina med sur-sød sauce og lynsvitsede grøntsager

4 personer

Laks og sur-sød sauce

Ingredienser

  • 4 stk. laks a 125 g

Marinade

  • 2 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. syltet ingefær, finthakket
  • 2 tsk. ingefærlage

Sauce

  • 1 stor (200 g) rød peber i tern
  • 3 ringe (100 g) ananas i tern
  • 1 dl ananasjuice
  • 3/4 dl rosiner
  • Saften af 1/2 citron (1 spsk.)
  • 2 tsk. sukker
  • 1 tsk. ingefærlage
  • 1 tsk. salt
  • 2 dl bouillon

Jævning

  • 1 spsk. maizena + 1/4 dl vand

Fremgangsmåde

  1. Rør marinaden sammen og hæld den over laksen, som marineres 1 time på køl.
  2. Laksen afdryppes og lægges i et smurt ovnfast fad.
  3. Steg laksestykkerne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
  4. Alle ingredienserne til saucen kommes i en gryde og koges ca. 5 minutter.
  5. Tilsæt jævningen og giv saucen et kort opkog.
  6. Smag til med salt.

Lynsvitsede grøntsager

Ingredienser

  • 1 stor (200 g) porre i ringe
  • 190 g (ca. 1/4) spidskål i strimler
  • 1 stor (150 g) grøn peber i tern
  • 2 tsk. rapsolie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Svits alle grøntsager i få minutter i en wok/gryde i olien.
  2. Smag til med salt og peber.

Forslag til servering

Retten serveres med jasminris og drysses med peanuts.

En portion laks a la Kina med sur-sød sauce, ris og lynsvitsede grøntsager til én person indeholder:

Energi: 2689 kJ
D-vitamin: 37,5 ug
Protein: 35, 9 g
N-3 fedtsyrer: 5 g
Kalk: 123,5 mg
Kostfibre: 6,4 g

Senest opdateret 28.08.2015