Kylling saltimbocca med bagt kartoffel, hvidløgsdip og marinerede grønne bønner

Prøv kylling saltimbocca med bagt kartoffel, hvidløgsdip og marinerede grønne bønner – en nem og sund madopskrift fra Gigtforeningen.

4 personer

Kylling saltimbocca, bagt kartoffel og hvidløgsdip

Ingredienser

  • 4 bagekartofler
  • 4 kyllingebryster
  • 8 skiver bacon
  • 8-12 friske salvieblade eller 2 tsk. tørret salvie
  • Salt og peber
  • 100 g friskost med hvidløg, light
  • 1 dl græsk yoghurt, 2 %
  • Skallen af 1/2 citron, revet
  • Salt

Fremgangsmåde

  1. Skrub bagekartoflerne rene og skær et kryds, 1 cm dybt, i hver kartoffel. Sæt kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 200 grader i ca. 1 time.
  2. Drys kyllingebrysterne let med salt og peber og læg 2-3 salvieblade (eller 1/2 tsk. tørret salvie) på hvert kyllingebryst.
  3. Vikl 2 skiver bacon om hvert kyllingebryst, så salvien er dækket.
  4. Læg kyllingebrysterne på bage-pladen ved siden af kartoflerne og de steges med de sidste ca. 30 minutter. Kyllingebrysterne skal være gennemstegte.
  5. Rør alle ingredienser til hvidløgsdippen sammen.

Marinerede grønne bønner

Ingredienser

  • 600 g grønne bønner
  • 1 spsk. rapsolie
  • 2 spsk. kryddereddike
  • 1 spsk. sød sennep
  • 1 spsk. vand
  • Salt og peber
  • 1/2 rødløg, hakket

Fremgangsmåde

  1. Kog bønnerne få minutter i letsaltet vand.
  2. Rør marinaden sammen og smag til med salt og peber.
  3. Hæld marinaden over de varme bønner.
  4. Afkøl bønnerne og drys med hakket rødløg før servering.

Portionen på billedet indeholder

Energi: 2642 Kj
Protein: 43 g
Kalk: 226 mg
D-vitamin: 0,5 µg
N-3 fedtsyrer: 1,4 g
Kostfibre: 10 g

Senest opdateret 28.08.2015