Kold sommersuppe med asparges og varmrøget ørred

Prøv kold sommersuppe med asparges og varmrøget ørred – en nem og sund madopskrift fra Gigtforeningen.

Let frokostret til 4 personer eller hovedret til 2 personer

Ingredienser

  • 5 dl kærnemælk
  • 2 dl syrnet fløde 9 % (creme fraiche)
  • 2 dl iskoldt vand
  • 1 1/2 spsk. dijonsennep
  • 1/3 tsk. groft salt
  • 1 lille hakket rødløg
  • 12 radiser i skiver
  • 1 bundt grønne asparges i stykker på 1 cm
  • 400 g nye kartofler
  • 2 tsk. olivenolie
  • 1/2 tsk. groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 4 kogte æg skåret i kvarte
  • 125 g varmrøget ørredfilet i små stykker
  • Dild til pynt

Sådan gør du

  1. Pisk kærnemælk, syrnet fløde, koldt vand, dijonsennep, salt og peber let sammen og sæt suppen på køl.
  2. Gem hovederne af asparges til pynt. Skær resten i skiver og bland i suppen med rødløg og radiser. Smag til med salt og sæt suppen på tilbage på køl.
  3. Skær kartoflerne i tern på ca. 1x2 cm og vend dem i en plastikpose med olie, salt og peber, så det bliver jævnt fordelt.
  4. Kartoflerne hældes i en bradepande beklædt med bagepapir og bages ved 200 grader i ca. 15 minutter, eller til de er gyldne og møre.

Servering

Anret suppen i dybe tallerkener: Øs den kolde suppe op og fordel de lune kartofler i. Læg forsigtigt de kvarte æg og ørredstykker i suppen. Pynt med
aspargeshoveder og dild. Serveres med groft brød.

Prøv også

Erstat kartoflerne med to avocado i tern og hjemmelavede brødcroutoner.