Kalkunfrikadeller med speltsalat og marinerede gulerødder

Prøv kalkunfrikadeller med speltsalat og marinerede gulerødder – en nem og sund madopskrift fra Gigtforeningen.

Kalkunfrikadeller med speltsalat og marinerede gulerødder

4 personer

Kalkunfrikadeller

Ingredienser

  • 500 g hakket kalkunkød
  • 1 æg
  • 1 dl minimælk
  • 20 g rå, skrællet ingefærrod, fintrevet
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 lille bundt persille, hakket
  • 50 g feta, smuldret
  • 1 tsk. salt
  • Peber

Fremgangsmåde

  1. Hakket kalkunkød røres sejt med salt.
  2. Æg tilsættes.
  3. Resten af ingredienserne tilsættes.
  4. Farsen formes til frikadeller og steges på panden i flydende fedtstof.

Speltsalat

Ingredienser

  • 250 g hele speltkerner fx perlespelt
  • 300 g porrer i ringe
  • 200 g rød peber i strimler
  • 150 g feta i tern eller salattern
  • 1 bundt purløg, hakket
  • 1 spsk. rapsolie
  • 2 spsk. kryddereddike
  • 1 spsk. ravigottesauce (eller sød sennep)
  • 1 tsk. tomatketchup
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Speltkernerne koges ca. 15 minutter – følg anvisningen på pakken. Afkøles.
  2. Porreringene dampes 1 - 2 minutter. Afkøles.
  3. Speltkerner, porrer, rød peber, feta og purløg blandes forsigtigt.
  4. Alle ingredienser til marinaden røres sammen og vendes i salaten.

Marinerede gulerødder

Ingredienser

  • 500 g gulerødder, gerne små nye
  • 1 spsk. rapsolie
  • 2 spsk. kryddereddike
  • 1 spsk. ravigottesauce (eller sød sennep)
  • 1 tsk. honning
  • 1 spsk, frisk timian (eller 1 tsk. tørret)
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Gulerødderne skrubbes og dampes næsten møre.
  2. Marinaden røres sammen og hældes over de varme gulerødder.
  3. Gulerødderne afkøles og nydes kolde som tilbehør til varm mad eller frokost.

Portionen på billedet indeholder

Energi: 1500 Kj
Protein: 25 g
Kalk: 210 mg
Kostfibre: 4 g

Senest opdateret 28.08.2015