Islagkage med rabarber

Prøv en lækker islagkage med rabarber – en nem og sund madopskrift fra Gigtforeningen.

8 personer

Det skal du bruge

  • 100 g hasselnødder
  • To bægre æggehvider (80 ml)
  • 150 g flormelis
  • 1/2 kg rabarberstilke uden blade
  • 190 g sukker
  • Korn af 1/2 stang vanilje
  • 1 spsk. vand
  • 2,5 dl piskefløde

Sådan gør du

  1. Hak hasselnødderne groft. Pisk æggehviderne stive med flormelis og vend de hakkede nødder i. Hæld nøddemassen i en smurt springform, 22–24 cm, og bag den ved 175 grader i 20–25 minutter. Afkøl bunden.
  2. Skær rabarberstilkene i 2 cm lange stykker og kom rabarber, sukker, vaniljekorn og vand i en gryde. Varm langsomt op til kogepunktet, så rabarberne afgiver saft uden at brænde på. Kog rabarberne møre og afkøl.
  3. Blend rabarberne, hæld puréen i en fryseegnet  beholder og sæt den i fryseren 3–4 timer, til  puréen er halvfrossen.
  4. Pisk fløden til skum. Tag rabarberpuréen ud af fryseren, rør den igennem og vend den halvfrosne puré i flødeskummet.
  5. Fordel ismassen på den bagte bund og sæt formen i fryseren. Frys islagkagen i mindst 5 timer.

Tips

Lav isen uden bund og server den som kugler i isvafler. Pyntes med flødeskum. Lav dobbelt portion, når du alligevel er i gang, så har  du en nem dessert til dine gæster.

Senest opdateret 15.06.2018