Adventskager

Prøv adventskager - en nem og sund madopskrift fra Gigtforeningen.

48 stk.

Ingredienser

  • 250 g honning
  • 250 g sukker
  • 500 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 spsk. honningkagekrydderi
  • Revet skal af 1 økologisk appelsin
  • 200 g groft hakkede mandler
  • 2 æg
  • Glasur: 150 g flormelis og 40 ml appelsinsaft

Sådan gør du

  1. Smelt honning i en gryde og afkøl den lidt.
  2. Bland alle de tørre ingredienser i en skål, tilsæt honning og æg.
  3. Ælt dejen let sammen og lad den hvile i køleskabet 1 time.
  4. Tril dejen ud til 4 pølser, som hver deles i 12 stykker. Tril stykkerne til kugler og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  5. Bag kagerne ved 160 °C i ca. 16 min. og lad dem afkøle på en rist.
  6. Rør glasur af flormelis og appelsinsaft og dyp kagerne i glasuren, så hele toppen er dækket af glasur.
  7. Kagerne opbevares i en kagedåse og kan holde sig flere uger.

Variationer

  • Erstat halvdelen af mandlerne med fint hakket tørret frugt, f.eks. en blanding af ananas, melon og papaya.
  • Erstat 1 spsk. honningkagekrydderi med 2 tsk. stødt kanel, ½ tsk. stødt nellike og ½ tsk. revet muskatnød