Smerter, kost og vægt – gode råd for dig med gigt

Har du gigt og kroniske smerter, kan en sund og varieret kost give dig modstandskraft og energi. Vægten har også en betydning for dine smerter.

Spis sundt og varieret

En sund og varieret kost kan være med til at sikre dig alle de nødvendige næringsstoffer, som du har brug for til at styrke kroppen, immunforsvaret og velværet.

Mangel på næringsstoffer kan påvirke dit helbred og din livskvalitet.

Har du mange smerter, vil det være en god idé at spise efter de 10 officielle kostråd, da de er med til at sikre en sund og varieret kost.

Følg De officielle kostråd

Spis fisk

En kost rig på fisk har vist sig at være godt for mennesker med gigtsygdomme, hvor betændelsestilstande er en del af sygdommen. Det gælder f.eks. leddegigt.

Få mere viden og flere gode råd om mad og gigt

Nemme og sunde opskrifter til dig

Forebyg overvægt

Det er vigtigt at undgå overvægt, hvis du har gigt. Ekstra vægt er en byrde for dine led, og overbelastede led kan blandt andet resultere i smerter. Hvis du er overvægtig, kan selv et lille vægttab lindre dine smerter.

Hvis du gerne vil forebygge overvægt, skal du tilpasse mængden af mad efter dit energibehov.

Få flere gode råd om vægt og gigt

Vejer du for meget eller for lidt? Tjek dit BMI

Både overvægt og undervægt kan påvirke gigtsygdomme. Body Mass Index (BMI) er et simpelt mål for forholdet mellem vægt og højde, som bruges til at vurdere, om du vejer for meget, for lidt, eller lige tilpas.

Tjek dit BMI

Bevæg dig

Du kan undgå overvægt, hvis du finder en god balance mellem den mad, du spiser, og hvor meget du bevæger dig. Derudover kan motion i sig selv hjælpe til at lindre dine smerter.

Få inspiration og tips til motion og træning

Læs om, hvordan motion kan virke mod smerter

Senest opdateret 08.04.2021