Gigtsmerter – sådan tackler du smerter ved gigtsygdom

Gigt og smerter hænger ofte sammen. Her får du gode råd om, hvordan du kan håndtere livet med gigtsmerter, og hvor du kan få hjælp.

Hvis du lever med kronisk gigtsygdom, er smerter formentlig en del af din hverdag.  Smerter, der varer ved - det vil sige kroniske smerter – er en stor belastning og påvirker alle dele af livet.

Lær at leve med gigtsmerter

Du må ikke opgive håbet om, at det kan blive bedre. Du kan få hjælp til at leve et tilfredsstillende liv. Udfordringen er først og fremmest, at du skal lære at leve et liv med livskvalitet - trods smerterne. 

Når du lever med kroniske gigtsmerter, vil både din krop, dine tanker og dine følelser blive påvirket. Omvendt påvirker dine tanker og dine følelser også dine smerter. Det har stor indflydelse på din oplevelse af smerter, hvordan du tænker, hvilke følelser du har omkring dine smerter, og hvad du gør for at prøve at leve bedst muligt med dem.

Du kan selv gøre meget

Jo bedre du forstår de mekanismer, der indgår i at leve med gigtsmerter, jo stærkere vil du forhåbentlig også stå i livet. Kost, motion, tanker og følelser er alle faktorer, du kan arbejde med for at få en højere livskvalitet. 

På disse sider kan du blandt andet læse mere om: 

En hverdag med smerter
Få gode råd om hvordan du bedst muligt kan tilrettelægge din hverdag og tage hensyn til dine smerter.

Kost og smerter
Spiser du sundt og varieret, giver du din krop de bedste betingelser for at leve så godt som muligt trods smerter. Læs mere om hvordan du gør. 

Motion og smerter
Når du lever et aktivt liv, påvirker det din livskvalitet positivt - også når du har kroniske smerter. Læs om hvordan motion kan mindske dine smerter.

Smerter og følelser
Få gode råd om hvordan du kan arbejde med følelser og tanker for at mindske dine smerter. Bliv også klogere på, hvordan krop, sind og smerter hænger sammen.

Søg hjælp og tal med andre
Hvis du har kroniske smerter, har du mulighed for at få professionel hjælp. Du kan også have gavn af at møde andre, der lever med kroniske smerter.

Senest opdateret 12.04.2022