Digitale Venner - tilmeld dig og få en samtaleven

Velkommen til Digitale Venner!

Savner du fællesskabet i en tid, hvor coronakrisen begrænser mulighederne for at være sammen med familie, venner og måske kolleger? Så bliv en del af Gigtforeningens nye samtaletjeneste, Digitale Venner.

Digitale Venner er for dig, som gerne vil tale med et andet menneske, der ligesom du kender til at leve med en gigtsygdom – og for dig, som gerne vil melde dig som frivillig og har tid og overskud til at være den, der ringer op.

Håbet er, at I får nogle gode samtaler om de ting, der optager jer – og at I holder liv i det fællesskab, som vi alle sammen har brug for. Ikke mindst under corona, hvor rigtig mange mennesker med gigt må isolere sig.

Digitale Venner er udviklet i samarbejde med Danske Handicaporganisationer og finansieret af Indenrigs- og Socialministeriet.

Bliv en del af Digitale Venner

Du tilmelder dig ved at udfylde dette skema med dine kontaktoplysninger, interesser og ønsker.

Hvorfor skal du tilmelde dig Digitale Venner?

”Jeg føler mig gladere efter vores samtaler. Vi kan både tale om tungere emner og senere grine over oplevelser, vi har haft.” Hanne, frivillig i Digitale Venner.

”Et opkald kan forgå i nattøjet og med morgenhår, og du kan blive mødt lige der, hvor du er.” Valerie, frivillig i Digitale Venner.

"Dejligt at snakke med en, der har de samme eller lignende udfordringer i tilværelsen som mig selv!" Lotte, har fået en digital ven.

Har du spørgsmål?

Er du i tvivl om noget eller har du brug for hjælp til at tilmelde dig Digitale Venner? Så ring eller skriv til Karina Krichau på tlf. 39 77 80 35 eller e-mail DigitaleVenner@gigtforeningen.dk

Hvad sker der, når du har tilmeldt dig? Trin for trin

1. Når du har udfyldt tilmeldingsformularen, bliver den sendt videre til os i Gigtforeningen.
  2. Så snart vi har fundet et match, modtager du en mail med kontaktoplysninger på din nye digitale ven og en guide til jeres digitale venskab.
  3. Den frivillige vil sørge for at tage kontakt inden for et par dage.
  4. Så er I klar til at tale sammen. Rigtig god fornøjelse!
  • Hvem kan blive digital ven?

Digitale Venner er for mennesker med gigt. Du skal være fyldt 18 år for at være med.

• Hvem ringer til hvem?

Du kan blive frivillig og være den, der ringer op til en, der savner samværet med andre, og som måske har været nødt til at isolere sig under corona. Eller du kan få en telefonven og være den, som bliver ringet op af en frivillig.

• Hvordan bliver I matchet?

Gigtforeningen sørger for at matche jer efter alder, interesser eller diagnose – alt efter, hvad I hver især ønsker og lægger vægt på.

Når der er fundet et match, vil I begge modtage en mail. Jeres første kontakt sker inden for et par dage. Så er I i gang!

• Hvor længe og hvor tit?

Vi foreslår, at I begynder med at ringe sammen en gang om ugen, og at I aftaler, at I vil tale sammen i alt 6– 8 gange af højst en times varighed. I kan altid forlænge aftalen og skrue op eller ned for frekvensen.

Det kan også være, I får lyst til at få en ny digital ven, når der er gået et stykke tid. Så er I velkomne til at tilmelde jer igen.

• Med eller uden video?

I bestemmer selv, om samtalerne skal foregå telefonisk eller på video med f.eks. Zoom eller Skype.

Senest opdateret 19.01.2021