Anmeldelser

5/5

Din anmeldelse

Sanos fiskefrikadeller med gulerod og cremede ærter

Ca. 10 stk.

Det skal du bruge

Fars til frikadeller

  • 350 g torsk eller anden mager fisk som kuller, mørk – eller lyssej
  • 2 æg
  • 1 lille løg
  • 2 små gulerødder
  • 10 g grov sennep
  • 1/2 dl mælk
  • 10 - 20 g quinoa mel (alternativt kikærtemel)
  • 10 g frisk dild alternativt dild fra frost
  • Salt og peber
  • Rapsolie til stegning

Cremede ærter

  • 100 g ærter
  • 100 g edamame bønner
  • Et kvart spidskål 1 – 2 dl
  • Madlavningsfløde 4 procent
  • Evt. frisk dild, alternativt dild fra frost eller anden yndlings krydderurt
  • Salt og peber
  • 4 skiver rugbrød

Sådan gør du

Fiskefrikadeller

Alle grønsagerne kan skæres eller rives i hånden eller på en foodprocessor.

  1. Fisk blendes i en foodprocessor med lidt salt
  2. Æg, mel og mælk tilsættes fisken lidt efter lidt
  3. Gulerødder skrælles og rives fint
  4. Løget hakkes fint
  5. Bland fiskefars, gulerødder og løg i en stor skål og rør det sammen. Smag til med salt, peber, dild og sennep. Frikadellerne formes med ske eller i hånden og steges til de har en gylden brun farve. Frikadellerne smager bedst med en god stegeskorpe.

Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner

Cremede ærter

  1. Spidskålen snittes fint. Fløden kommes i en gryde og koges let ind. Resten af ingredienserne vendes i og koges op. Smages til med salt og peber.
  2. Serveres evt. med kartofler og salat i stedet for rugbrød.

Opskriften er udviklet af Sano

Sano er et rehabiliteringscenter ejet og drevet af Gigtforeningen. Sano er for alle med led, ryg og muskellidelser og tilbyder rehabilitering i et tæt samarbejde med patienten.

Senest opdateret 28.06.2023

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes
Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer