Anmeldelser

0/5

Din anmeldelse

Nødde-frugt-boller

16 stk. 

Det skal du bruge 

  • 5 dl vand
  • 150 g tørrede figner
  • 150 g bløde svesker uden sten
  • 25 g gær
  • 100 g rugmel
  • 100 g fuldkornsspeltmel
  • 1 tsk. groft salt
  • Ca. 350 g hvedemel
  • 100 g valnøddekerner
  • 150 g hasselnøddekerner

Sådan gør du

  1. Skær figner i ca. 1x1 cm store tern. Hæld vandet over fignerne og lad dem udbløde en time. Hæld derefter vandet over i en røreskål. Pres fignerne let, så alt vandet løber fra. Skær sveskerne i tern og bland dem med de udblødte figner. Sæt skålen til side.
  2. Hak nødderne groft.
  3. Opløs gæren i udblødningsvandet. Tilsæt rugmel, fuldkornsspeltmel, groft salt og det meste af hvedemelet, og ælt dejen nogle minutter i en røremaskine. Tilsæt evt. mere hvedemel. Dejen må gerne være lidt klistret.
  4. Tilsæt nødderne og rør, til de er fordelt i dejen.
  5. Tilsæt figner og svesker og rør forsigtigt, til frugtstykkerne er fordelt i dejen. Pas på, at frugten ikke bliver til mos.
  6. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i to timer.
  7. Brug en ske til at sætte bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve 30 minutter.
  8. Bag bollerne ved 200 °C i ca. 14 minutter.

Tip

Spis bollerne som et mættende mellemmåltid med eller uden smør eller ost.

Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil

Senest opdateret 28.06.2023

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes
Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer