Anmeldelser

0/5

Din anmeldelse

Melonsalat med blåbær, oliven og basilikum

4 personer

Ingredienser

  • 600 g melon (f.eks. vandmelon, galiamelon, honningmelon eller netmelon)
  • 100 g rucola
  • 125 g blåbær
  • Et bundt basilikum
  • 50 g salattern
  • 50 g sorte oliven
  • 1/2 spsk. rapsolie
  • 1/2 tsk. flydende honning

Sådan gør du

  1. Skær melon i mundrette stykker. Skyl blåbær.
  2. Skyl rucola og basilikum og snit groft. Bland det med melon og blåbær.
  3. Tilsæt salattern og oliven evt. skåret i halve.
  4. Rør olie og honning sammen og dryp over salaten, vend det sammen.

Passer godt til

  • Salaten egner sig godt til oksekød, svinekød eller laks.
  • Er også velegnet til lasagne eller til brunchbordet.

Variationer

  • Tilsæt kerner og saft fra 1/2 granatæble som dressing, i stedet for olie og honning.
  • Tilsæt bresaola, seranoskinke eller ristet bacon.
  • Tilsæt frisk spinat i stedet for rucola.
  • Tilsæt ristede pinjekerner eller græskarkerner.

Som hovedret

  • Tilbered nogle laksesteaks i ovnen, evt. med en blanding af creme fraiche/fromage frais, stærk sennep og flydende honning på toppen.
  • Kog nogle aspargeskartofler eller tilbered almindelige kartofler i ovnen som hasselbagte kartofler.
  • Lad salaten fylde mindst halvdelen af din tallerken.

Energifordeling pr. person

I alt: 118 kcal.
Protein: 17 kcal. (4,0 g)
Kulhydrat: 36 kcal. (8,6 g)
Kostfibre: 5 kcal. (1,2 g)
Fedt: 60 kcal. (6,5 g)

Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil

Senest opdateret 28.06.2023