Melonsalat med blåbær, oliven og basilikum
4 personer
Ingredienser
- 600 g melon (f.eks. vandmelon, galiamelon, honningmelon eller netmelon)
- 100 g rucola
- 125 g blåbær
- Et bundt basilikum
- 50 g salattern
- 50 g sorte oliven
- 1/2 spsk. rapsolie
- 1/2 tsk. flydende honning
Sådan gør du
- Skær melon i mundrette stykker. Skyl blåbær.
- Skyl rucola og basilikum og snit groft. Bland det med melon og blåbær.
- Tilsæt salattern og oliven evt. skåret i halve.
- Rør olie og honning sammen og dryp over salaten, vend det sammen.
Passer godt til
- Salaten egner sig godt til oksekød, svinekød eller laks.
- Er også velegnet til lasagne eller til brunchbordet.
Variationer
- Tilsæt kerner og saft fra 1/2 granatæble som dressing, i stedet for olie og honning.
- Tilsæt bresaola, seranoskinke eller ristet bacon.
- Tilsæt frisk spinat i stedet for rucola.
- Tilsæt ristede pinjekerner eller græskarkerner.
Som hovedret
- Tilbered nogle laksesteaks i ovnen, evt. med en blanding af creme fraiche/fromage frais, stærk sennep og flydende honning på toppen.
- Kog nogle aspargeskartofler eller tilbered almindelige kartofler i ovnen som hasselbagte kartofler.
- Lad salaten fylde mindst halvdelen af din tallerken.
Energifordeling pr. person
I alt: 118 kcal.
Protein: 17 kcal. (4,0 g)
Kulhydrat: 36 kcal. (8,6 g)
Kostfibre: 5 kcal. (1,2 g)
Fedt: 60 kcal. (6,5 g)
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Senest opdateret 28.06.2023