Linsebolognese - Opskrift fra Sano
Det skal du bruge
Linsebolognese
- 1 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 1 squash
- 1 tsk. røget paprika eller alm. paprika
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. basilikum
- 1 spsk. mørk balsamico (kan undlades)
- 1 dåse hakket tomat
- 50 g soltørret tomat
- 50 g røde linser
- 1 dl grøntsags fond
Tilbehør
- 400 g fuldkorn spaghetti
- 300 g gulerod
- 300 g spidskål.
- Evt. parmesan
- Evt. hakket frisk basilikum
Sådan gør du
Linsebolognese
- Løg og hvidløg brunes godt af. Det må gerne begynde at karamellisere. Krydderierne til sættes og steges med løgene i 2 min. Fond, hakkede tomat og linser tilsættes.
- Gulerødderne skrælles og rives sammen med squash, de tilsættes bolognesen.
- Soltørret tomater hakkes i mindre stykker og tilsættes.
- Det hele koges på middel varme i 20-30 min. til linserne er kogt møre. Smages til med salt og peber. Evt. mere krydderi.
Råkost
Gulerødder og spidskål snittes fint og blandes med citronsaft.
Servering
Server linsebolognese med fuldkorns spaghetti og råkost. Eventuelt drys med reven parmesan og frisk basilikum.
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Senest opdateret 28.06.2023