Anmeldelser

5/5

Din anmeldelse

Kalkunfrikadeller med speltsalat og marinerede gulerødder

Til 4 personer

Det skal du bruge

Kalkunfrikadeller

  • 500 g hakket kalkunkød
  • 1 æg
  • 1 dl minimælk
  • 20 g rå, skrællet ingefærrod, fintrevet
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 lille bundt persille, hakket
  • 50 g feta, smuldret
  • 1 tsk. salt
  • Peber

Speltsalat

  • 250 g hele speltkerner, fx perlespelt
  • 300 g porrer i ringe
  • 200 g rød peber i strimler
  • 150 g feta i tern eller salattern
  • 1 bundt purløg, hakket
  • 1 spsk. rapsolie
  • 2 spsk. kryddereddike
  • 1 spsk. ravigottesauce (eller sød sennep)
  • 1 tsk. tomatketchup
  • Salt og peber

Marinerede gulerødder 

  • 500 g gulerødder, gerne små nye
  • 1 spsk. rapsolie
  • 2 spsk. kryddereddike
  • 1 spsk. ravigottesauce (eller sød sennep)
  • 1 tsk. honning
  • 1 spsk, frisk timian (eller 1 tsk. tørret)
  • Salt og peber

Sådan gør du 

Kalkunfrikadeller

  1. Hakket kalkunkød røres sejt med salt.
  2. Æg tilsættes.
  3. Resten af ingredienserne tilsættes.
  4. Farsen formes til frikadeller og steges på panden i flydende fedtstof.

Speltsalat

  1. Speltkernerne koges ca. 15 minutter – følg anvisningen på pakken. Afkøles.
  2. Porreringene dampes 1 - 2 minutter. Afkøles.
  3. Speltkerner, porrer, rød peber, feta og purløg blandes forsigtigt.
  4. Alle ingredienser til marinaden røres sammen og vendes i salaten.

Marinerede gulerødder 

  1. Gulerødderne skrubbes og dampes næsten møre.
  2. Marinaden røres sammen og hældes over de varme gulerødder.
  3. Gulerødderne afkøles og nydes kolde som tilbehør til varm mad eller frokost.
Senest opdateret 28.06.2023

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes
Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer