Rødfisk med sprød topping og squashsalat

Prøv rødfisk med sprød topping og squashsalat – en nem og sund madopskrift fra Gigtforeningen.

Rødfisk med sprød topping og squashsalat

4 personer

Ingredienser

Rødfisk

  • 650 g rødfiskefilet
  • 40 g revet ost 30+
  • 3/4 dl rasp
  • 1/2 dl pinjekerner
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 knivsp. peber

Ovnkartofler

  • 1 1/4 kg små kartofler
  • 1/4 dl olivenolie
  • 2 tsk. groft salt
  • 1 tsk. paprika/blandingskrydderi med chili

Squashsalat med ingefær

  • 2 små (350 g) squash i tynde skiver
  • 2 (150 g) gulerødder, fint revne
  • 1 (200 g) fennikel, fint snittet
  • 1 spsk. rapsolie
  • Saft og revet skal fra 1/2 citron
  • 1 spsk. sojasauce
  • 2 cm frisk ingefær, fint revet
  • 1 tsk. sukker
  • 1 knivsp. chili
  • 1/2 dl frisk koriander, hakket

Fremgangsmåde

Rødfisk

  1. Rødfiskefileterne lægges på en bageplade beklædt med bagepapir
  2. Ost, rasp, pinjekerner, basilikum, salt og peber blandes og drysses på fisken.
  3. Fisken bages i ovnen ca. 15 minutter ved 200 grader.

Ovnkartofler

  1. Olie, salt og krydderi kommes i en 8 liters plastpose.
  2. Kartoflerne skrubbes og kommes i plastposen.
  3. Plastposen rystes, så krydderblandingen fordeles på alle kartofler.
  4. Kartoflerne lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Bages i ovnen ca. 35 minutter ved 200 grader.

Squashsalat med ingefær

  1. Olie, citron, sojasauce, ingefær, sukker, chili og koriander røres sammen til marinaden.
  2. Squash, gulerødder og fennikel vendes i marinaden.

Tip: Persille kan erstatte koriander

Forslag til servering

Rødfisk med sprød topping kan serveres med ovnbagte kartofler og squashsalat.

En portion rødfisk med topping og squashsalat til én person indeholder

Energi: 2560 kJ
Protein: 45 g
N-3 fedtsyrer: 1 g
Kalk: 140 mg
Kostfibre: 7 g

Senest opdateret 28.08.2015