Peberfrugtssuppe med laks og perlebyg

Prøv peberfrugtssuppe med laks og perlebyg – en nem og sund madopskrift fra Gigtforeningen.

Peberfrugtssuppe med laks og perlebyg

4 personer

Peberfrugtsuppe

Ingredienser

  • 2 tsk. rapsolie
  • 1 stort (150 g) løg i tern
  • 1 stor (150 g) rød peberfrugt i tern
  • 1 stor (150 g) grøn peberfrugt i tern
  • 3 bouillonterninger
  • 1 spsk. chilisauce
  • 1 tsk. mild paprika
  • 1 ds. flåede, grofthakkede tomater
  • 1 1/2 liter vand
  • 150 g pikant ost light 11 % fedt
  • Salt og peber

Jævning

  • 1/2 dl vand og 2 spsk. hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Svits løg og peberfrugt i olien.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og kog suppen ved svag varme til osten er smeltet.
  3. Jævn suppen til den virker let cremet uden at være for tyk.
  4. Smag til med salt og peber.

Laks og perlebyg

Ingredienser

  • 400 g laks
  • Chilikrydderi (mildt)
  • Salt, hvis der ikke er salt i chilikrydderiet
  • 1 dl (90 g) perlebyg

Fremgangsmåde

  1. Skær laksen i 2 x 2 cm store tern, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med et mildt chilikrydderi (og evt. salt).
  2. Bag lakseternene i ovnen ca. 10 minutter ved 200 grader.
  3. Kog perlebyggen i 3 dl letsaltet vand i 15-20 minutter. Hæld overskydende vand fra.

Tips

  • Laks kan erstattes af f.eks. hellefisk, torsk eller sej, fiskeboller, muslinger, rejer, kogt kyllinge- eller kalkunkød i tern, kødboller, pølsestykker m.m.
  • Perlebyg kan erstattes af perlespelt eller perlerug, hvedekerner, bulgur, ris og pasta med eller uden fyld.
  • Servér groft brød (side 19) til suppen.
  • Invitér til suppefest, hvor suppegryden sættes på bordet sammen med mange små skåle med forskelligt fyld. Hver gæst kreerer sin egen suppe efter smag. Servér forskellige slags godt brød og hakket persille til.

En portion peberfrugtsuppe med laks og perlebyg til én person indeholder

Energi: 2394 kJ
Protein: 35 g
Kalk: 180 mg
D-vitamin: 30 μg
N-3 fedtsyrer: 3,7 g
Kostfibre: 8,3 g

Senest opdateret 28.08.2015