Professor Oliver Hendricks modtager hyldest

Med næsten et års forsinkelse kunne professor Oliver Hendricks endelig holde sin tiltrædelsesforelæsning på Alsik Hotel i Sønderborg den 16. november 2021.

Oliver Hendricks er specialeansvarlig overlæge og leder af forskningsenheden på Dansk Gigthospital i Sønderborg og blev den 1. september sidste år udnævnt til professor ved Syddansk Universitet.

Ved det officielle tiltrædelsesseminar deltog nogle af landets ypperste hoveder inden for reumatologien samt Gigtforeningens direktør, Mette Bryde Lind, som alle hyldede ham.

Oliver Hendricks fremhævede i sin forelæsning, at gigt ikke kun rammer led og muskler – men også de indre organer. Han vil derfor forklare gigtens kompleksitet på et sprog, så patienterne forstår deres sygdom.

Den nye professor er også formand for Dansk Reumatologisk Selskab, der er den faglige sammenslutning for landets gigtlæger. Oliver Hendricks står også i spidsen for Center for Viden om Gigt, som er under oprettelse på Dansk Gigthospital, der ejes og drives af Gigtforeningen.

Publiceret 17.11.2021