Sådan forholder du dig til coronavirus

Har du gigt, og er du i behandling med immundæmpende medicin, bør du være særligt opmærksom på at følge myndighedernes anbefalinger - her får du de seneste fra Sundhedsstyrelsen.

De seneste anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen lyder

  1. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  2. Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder
  3. Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt
  4. Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen
  5. Vær opmærksom, når du er på steder med tæt kontakt til mange mennesker

Klik her og se Sundhedsstyrelsens plakat med de vigtigste anbefalinger 

Har du gigt, og er du i behandling med immundæmpende medicin, bør du være særligt opmærksom på at følge myndighedernes anbefalinger.

Hvis du har symptomer på forkølelse eller influenza skal du IKKE møde op hos lægen, men ringe til lægen i stedet for. Hvis det er uden for lægens åbningstid, skal du ringe til lægevagten og IKKE møde op på skadestue eller akutklinik.

Stop af medicinsk behandling?

Mange patienter, der er i behandling med immundæmpende medicin, spørger, om de midlertidigt skal stoppe deres behandling med f.eks. methotrexat, så deres immunsystem ikke er dæmpet i en periode. Dette anbefales dog ikke, for så er der en risiko for, at gigtsygdommen blusser op og forværres.

MEN: Hvis du bliver syg med f.eks. feber, hoste eller åndenød, skal du holde op med at tage din medicin og tage kontakt til din læge.

Det gælder dog ikke, hvis du får prednisolon (binyrebarkhormon). Her er det altid vigtigt først at tale med din læge om eventuelt behov for dosisændring.

Her kan du holde dig opdateret

Myndighederne opdaterer løbende retningslinjerne i forbindelse med udbruddet af coronavirus (COVID-19) i Danmark.

Følg med på de danske myndigheders fælles hjemmeside om coronavirus. Du kan også ringe til Sundhedsstyrelsens hotline på tlf. 72 22 74 59. Den er åben hele døgnet alle ugens dage.

Hvis du skal rejse til udlandet, kan du læse rejsevejledningerne for en lang række lande på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Sundhedsstyrelsens hjemmeside kan du læse opdaterede nyheder om coronavirus.

Publiceret 06.03.2020