Nyt Gigthospital i Sønderborg er snart en realitet

Sønderborg kan snart slå dørene op for et nyt og trendsættende gigthospital, som vil sætte standarden for fremtidens reumatologiske behandling i Danmark. Den sidste underskrift er netop sat på kontrakterne, og byggeriet kan nu gå i gang.

Gigthospitalet vil som Danmarks eneste højtspecialiserede og forskningsbaserede center for reumatologi tilbyde helt nye behandlingskoncepter for svært syge mennesker med gigt.

"Ved at opspore sygdommen så tidligt som muligt og angribe den offensivt i de første faser har Gigtforeningens forskere skabt internationalt anerkendte resultater. Det er det arbejde, det nye hospital nu skal bygge videre på," siger Mette Bryde Lind, direktør i Gigtforeningen. 

"Byggeriet er baseret på et godt og tillidsfuldt samarbejde med Region Syddanmark, som vi har indgået en 10-årig driftsaftale med."

Forskning i det aktive liv kommer i højsædet

Behandlingen vil ske i tæt samarbejde med patienterne og de pårørende. Gigthospitalet vil desuden som et helt nyt område forske i rehabilitering, som er afgørende for det aktive liv og den fortsatte tilknytning til arbejdsmarkedet. Forskningen vil med udgangspunkt i et nyt professorat foregå i samarbejde med Syddansk Universitet og Region Syddanmark.

Placeringen i Sønderborg vil samtidig styrke samarbejdet med sygehusvæsenet i hele regionen til gavn for patienterne.

"Gigtforeningen tager med denne aftale et stort skridt på vejen mod fremtidens gigthospital. Det nye gigthospital og den store investering i byggeriet bliver en gevinst for gigtpatienter og for Region Syddanmark. Jeg glæder mig til at følge projektet. Visionen om at drive Gigthospitalet i tæt sammenhæng med sygehuset i Sønderborg giver muligheder for masser af synergi. Det er jeg sikker på, at vi får realiseret i fællesskab," siger regionsrådsformand i Region Syddanmark Stephanie Lose (V).

Patienter fra hele landet

Gigtforeningen har siden 1956 drevet Kong Christian X´s Gigthospital i Gråsten. De nye rammer i Sønderborg giver mulighed for at modsvare nye behandlingsmetoder, som de seneste 10-15 år har udviklet sig i særdeles positiv retning. I dag er det i langt færre tilfælde nødvendigt at indlægge patienterne, fordi udredning, kontrol og behandling ofte kan foregå ambulant.

Hospitalet er omfattet af det frie sygehusvalg, og patienter fra hele landet kan blive henvist til behandling.

Som entreprenører er valgt: P. Olesen A/S, Chr. Johansens Eftf. A/S, Jorton A/S, Wicotec Kirkebjerg A/S, PØ Leg og teknik A/S, Dominus, Siemens A/S.

Byggeriet bliver en realitet takket være donationer fra A. P. Møller Fonden, Villum Fonden, Knud Højgaards Fond og Augustinus Fonden, ligesom Gigtforeningen også selv bidrager.

Gigthospitalet ventes at stå færdigt i efteråret 2018.

For yderligere kommentarer kontakt venligst

Kirsten Palmer, presseansvarlig, Gigtforeningen: Kpalmer@Gigtforeningen.dk, tlf. 51 43 97 45
eller
Regionsrådsformand Stephanie Lose (V), Region Syddanmark, tlf. 25 33 09 82

Publiceret 20.09.2017