Hjælperytterne udlodder 10 el-cykler til børn og unge med gigt

Hjælperytterne udlodder 10 el-cykler til børn og unge med gigt i hele Danmark, og der er nu åbent for ansøgning.

"Det er tydeligt at se, hvilken forskel en el-cykel gør for et barn med gigt. De kan pludselig deltage på lige fod med kammeraterne, når der skal cykles til fritidsaktiviteter eller skole, og de kan for en stund glemme smerter og træthed. Derfor er overrækkelserne også noget af det, der gør størst indtryk på Hjælperytterne, når vi cykler Danmark rundt. Så det holder vi fast i og glæder os til at kunne overrække endnu flere el-cykler i år," fortæller Tanja Bendixen Kryger, som er projektleder for Hjælperytterne.

Hjælperytterne er et velgørenhedscykelløb der samler penge ind til Gigtforeningen. Hjælperytterne cykler for, at børn og voksne med gigt kan leve et liv med færre smerter.

Sidste år udloddede Hjælperytterne også el-cykler til børn og unge med gigt. En af de heldige var 12-årige Daniel Struve Bøndergaard fra Vildbjerg:

"Dagen efter jeg fik min el-cykel, var jeg til motionsdag på skolen og cyklede 7 km! Jeg kunne sagtens have cyklet mere, men min støttelærer kunne ikke følge med, så jeg var nødt til at stoppe. Det er en rigtig fed cykel, og jeg er så glad for den," fortæller han.

Hvem kan ansøge?

Børn og unge, der har fået konstateret gigt, kan ansøge om at blive den heldige vinder af en af de 10 el-cykler fra Bulls. Der uddeles 5 cykler i størrelsen 24″ (ca. 8-11 år) og 5 cykler i størrelsen 27,5″ (ca. 12-20 år).

Ansøgningsfristen er lørdag den 20. maj. Vinderne får personlig besked. El-cyklerne overrækkes i forbindelse med Hjælperytternes tur Danmark rundt, mandag den 26. juni i Herning og onsdag den 28. juni ved Rungsted Havn.

Læs mere om, hvordan du ansøger på Hjælperytternes hjemmeside

Publiceret 16.03.2017