Vigtigt med enighed om bedre pension for nedslidte

"Med en gradvis højere pensionsalder er det afgørende, at politikerne husker de nedslidte på arbejdsmarkedet. Ingen skal knokle til sidste led knækker. Derfor er det opløftende, at hele fire partier nu vil forbedre mulighederne for tidligere pension for mennesker, der er slidt ned efter et langt arbejdsliv."

Det siger Gigtforeningens direktør, Mette Bryde Lind, i en kommentar til en artikel i Avisen.dk i dag. Ifølge artiklen er både Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti klar til at forbedre pensionsordningerne for nedslidte lønmodtagere.

SF foreslår en ny ordning: En nedslidningspension. Dansk Folkeparti og Enhedslisten vil forbedre den eksisterende seniorførtidspension, mens Socialdemokraterne ifølge Avisen.dk arbejder på et udspil til en bedre pensionsordning.

"Der er tydeligvis mange gode politiske viljer. Mit håb er, at de ikke står i vejen for hinanden, men hurtigst muligt kan samles om et fælles forslag," siger Mette Bryde Lind, og slår fast:

"Det er afgørende, at en ny pensionsordning for nedslidte bliver opnåelig – modsat førtidspension og seniorførtidspension, der er svære at få tilkendt.

Vi ved, at efter et langt og fysisk hårdt arbejdsliv, er der mange mennesker, som lider af slidgigt og døjer med smerter i ryggen. Det er kun rimeligt, at de får mulighed for at forlade arbejdsmarkedet, før helbredet er helt slidt ned."

Kontakt os for flere oplysninger eller kommentarer

Publiceret 24.02.2016