Krav til seniorførtidspension er for skrappe

”Problemet er ikke, at seniorførtidspension er ukendt. Problemet er, at kravene til at få seniorførtidspension er så skrappe, at næsten ingen kan opfylde dem.”

Det siger Gigtforeningens direktør, Mette Bryde Lind, i en kommentar til, at langt færre end ventet har søgt om at få seniorførtidspension. Ifølge beskæftigelsesminister Jørgen Neergaard Larsen skyldes det, at kendskabet til ordningen er for lille. Han vil derfor skrive et brev til kommunerne for at sikre sig, at de kender til muligheden og informerer borgerne om den.

”Naturligvis skal kommunerne kende ordningen og drøfte den med den enkelte borger, hvis det er relevant. Men det vil ikke gøre nogen forskel: Seniorførtidspension er uopnåelig for de fleste, også de meget nedslidte,” siger Mette Bryde Lind og fortsætter:

”For eksempel skal en murer med svær slidgigt dokumentere, at han ikke kan arbejde blot én time om ugen, hvis han vil have seniorførtidspension. Hvordan skal han kunne det? Han kom tidligt på arbejdsmarkedet og har jo klaret sig indtil nu. Godt nok på masser af smertestillende piller og ved at ligge brak på sofaen hver aften, men han har passet sit job."

Mette Bryde Lind understreger:
”Seniorførtidspensionen er ikke en ordning for de nedslidte. Den er en ordning for de helt nedbrudte. Det er ikke rimeligt. Derfor skal ordningen forbedres væsentligt, så mennesker, der er fysisk nedslidte efter et langt arbejdsliv, får mulighed for at trække sig tilbage, før sidste led knækker."

Kontakt os for flere oplysninger eller kommentarer

Publiceret 23.05.2016