Kendte profiler cykler med Hjælperytterne – vil du med?

Hjælperytterne er et velgørende cykelhold, der kæmper for børn og voksne med gigt. Holdet søger nye ryttere, og besøger i den anledning Næstved den 24. februar.

Flere af områdets kendte profiler har allerede meldt sig på holdet. Blandt dem er Martin Kryger, der er tidligere professionel cykelrytter og som tidligere har udviklet unge cykeltalenter i Team Python Pro. I dag træner han ryttere på absolut topniveau. Efter flere end 30 år i elitecykling har han kørt alle veje i Sydsjælland tynde.

Også journalist og studievært, Morten Dam-Sørensen har meldt sig som Hjælperytter, og har desuden påtaget sig hvervet som holdkaptajn. Morten Dam-Sørensen er uddannet løbetræner – og fungerer som cykeltræner i flere forskellige sammenhænge. Som træner og holdkaptajn for Hjælperytterne vil han fokusere på, at alle er med, og at de får en god oplevelse:

"Hjælperytterne handler ikke om at vinde – det handler om at samle penge sammen OG selv få en masse ud af processen i form af mange af kilometer i benene, forbedrede evner på cyklen – både teknisk og fysisk. Og ikke mindst om at skabe et fællesskab, hvor vi hjælper og støtter hinanden. Også – og især – når regnen vælter ned, og bakkerne gør nas," siger Morten Dam-Sørensen, der selv cykler udendørs hele året i al slags vejr.

Gigtforeningens direktør, Mette Bryde Lind, kalder Hjælperytterne for "Danmarks måske bedste, rullende netværk":

"Hjælperytterne yder en imponerende indsats for at samle penge ind til Gigtforeningen, og derigennem hjælpe os med at hjælpe andre. Desuden er det et fagligt netværk, hvor rytterne skaber gode kontakter, og hvor de kan være sammen om deres passion for cykling. Selve cykelløbet varer i fem dage – resultaterne er varige, både for gigtsagen og for den enkelte rytter," siger hun, og fortsætter:

"Vi ønsker at gøre cykelløbet landsdækkende med hold fra hele Danmark. Vores håb er, at mange vil møde op til arrangementet i Næstved og høre mere om, hvordan de kan blive Hjælperyttere, og hvordan de kan motivere deres netværk til at deltage."

Hjælperytter Patrick Gram har cyklet med holdet siden 2013, og understreger, at alle kan gennemføre turen, så længe man passer sin træning:

"Det er ikke kun et cykelløb. Det er en fælles sag, hvor vi er sammen om at få alle frem og i mål. Jeg vil derfor opfordre alle, der efterlyser både en motionsmæssig udfordring og et fagligt fællesskab, til at deltage i arrangementet i Næstved og få mere information og en uforpligtende snak."

Arrangementet foregår

Onsdag den 24. februar klokken 19.30-21.00.

Sted: Det Ny Scala, Jernbanegade 9, 4700 Næstved

Interesserede må meget gerne melde sig via mail til hjaelperytterne@gigtforeningen.dk

Fakta om Hjælperytterne

• I 2015 fik Gigtforeningen overdraget Hjælperytterne fra den private forening, der hidtil har stået bag løbet. Gigtforeningen vil i de kommende år udvide Hjælperytterne til et landsdækkende velgørenhedscykelløb med hold fra hele Danmark.
  • Hjælperytterne træner sammen i fire måneder – hvert år i perioden marts til slut juni – for at samle penge ind til Gigtforeningen og danne netværk. Alle deltagere har et ansvar for at bidrage til projektet – enten i form af at indsamle penge, finde sponsorer eller yde anden form for praktisk hjælp.
  • Hjælperytterne cykler Danmark Rundt fra den 25. til den 29. juni 2016. Ruten går fra Nyborg over Vejle, Rold Skov og Aarhus til København.
  • I 2016 går overskuddet til: El-cykler til børn med den smertefulde sygdom børnegigt, og til udvikling, afprøvning og evaluering af et nationalt smertebehandlingsprogram for børn med gigt og stærke smerter.

Kontakt os for flere oplysninger eller kommentarer

Publiceret 16.02.2016