Mig og min gigt: Laura troede, at gigt var for gamle mennesker

Laura Klein kender ikke nogen, der fejler det samme som hende. Som teenager fik hun en sjælden gigtsygdom, som kun rammer én ud af en million. Du kan lytte med, når hun fortæller om sit liv med sygdommen i Mig og min gigt, Gigtforeningens podcast med personlige historier.

Du lytter til podcasten ved at klikke på afspilleren herunder.

Laura er 27 år og fik som 15-årig den meget sjældne gigtsygdom CRMO: Chronic recurrent multifocal osteomyelitis. Eller på dansk: kronisk ikke-bakteriel knoglebetændelse. Sygdommen fik Lauras kraveben til at vokse og gøre sindssygt ondt. Men smerterne var ikke det eneste besværlige ved sygdommen for teenageren, der ikke anede, at unge mennesker også kunne få gigt.

"Når man siger gigt, så tænker jeg på en gammel dame, der har svært ved at åbne en mælkekarton. Man tænker ikke på en teenager," fortæller Laura i podcasten.

Så Laura sagde aldrig til sine venner, at hun havde gigt. Da hun fik diagnosen, havde hun nemlig lige fået briller og bøjle, og sygdommen var endnu en ting, der gjorde hende anderledes.

Mig og min gigt – Gigtforeningens podcast med personlige historier

Lauras historie er en del af Mig og min gigt, en podcastserie med personlige historier om at leve med gigt. Du kan finde podcasten her på hjemmesiden, i iTunes eller lytte i din mobil-app. Søg på gigt eller Klog på gigt - så dukker de personlige historier op i din søgning.

Udsendelsen er tilrettelagt af Alice Sprotte. Tak til netradioen Den2Radio for sparring i forbindelse med udsendelsen.

Senest opdateret 07.05.2018