Anmeldelser

5/5

Din anmeldelse

Avokadosalat med jordbær og granatæble

Opskrift til 4 personer

Ingredienser

  • 1 salathoved
  • 100 g rucola
  • 2 avocado
  • 250 g jordbær
  • En potte brøndkarse
  • 35 g pinjekerner
  • 1/2 lime
  • 1 spsk. rapsolie
  • 1/2 granatæble
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Rist pinjekerner på en tør pande, afkøl.
  2. Skyl salat, rucola og brøndkarse.
  3. Skær avocado i tynde skiver.
  4. Skyl, nip og halver jordbær. Anret det hele på et fad.
  5. Rør saft fra lime, kerner og saft fra granatæblet (halver æblet og bank kernerne ud, pres saften ud), og olie til en dressing.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Hæld over salaten og pynt med de ristede pinjekerner og brøndkarse.

Passer godt til

  • Salaten er velegnet til oksekød, svinekød eller kylling.

Variationer

  • Tilsæt frisk spinat eller napolitana salatmix i stedet for rucola
  • Tilsæt græskarkerner i stedet for pinjekerner

Som hovedret

  • Tilbered nogle gode bøffer af oksekød eller en culottesteg, evt. på grillen.
  • Kog nye kartofler og server til salaten.
  • Lad salaten fylde mindst halvdelen af din tallerken.

Energifordeling pr. person

I alt: 241 kcal.
Protein: 17 kcal. | 4,0 g
Kulhydrat: 60 kcal. | 14,3 g
Kostfibre: 11 kcal. | 2,6 g
Fedt: 153 kcal. | 16,5 g

Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil

Senest opdateret 28.06.2023