Avokadosalat med jordbær og granatæble
Opskrift til 4 personer
Ingredienser
- 1 salathoved
- 100 g rucola
- 2 avocado
- 250 g jordbær
- En potte brøndkarse
- 35 g pinjekerner
- 1/2 lime
- 1 spsk. rapsolie
- 1/2 granatæble
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Rist pinjekerner på en tør pande, afkøl.
- Skyl salat, rucola og brøndkarse.
- Skær avocado i tynde skiver.
- Skyl, nip og halver jordbær. Anret det hele på et fad.
- Rør saft fra lime, kerner og saft fra granatæblet (halver æblet og bank kernerne ud, pres saften ud), og olie til en dressing.
- Smag til med salt og peber.
- Hæld over salaten og pynt med de ristede pinjekerner og brøndkarse.
Passer godt til
- Salaten er velegnet til oksekød, svinekød eller kylling.
Variationer
- Tilsæt frisk spinat eller napolitana salatmix i stedet for rucola
- Tilsæt græskarkerner i stedet for pinjekerner
Som hovedret
- Tilbered nogle gode bøffer af oksekød eller en culottesteg, evt. på grillen.
- Kog nye kartofler og server til salaten.
- Lad salaten fylde mindst halvdelen af din tallerken.
Energifordeling pr. person
I alt: 241 kcal.
Protein: 17 kcal. | 4,0 g
Kulhydrat: 60 kcal. | 14,3 g
Kostfibre: 11 kcal. | 2,6 g
Fedt: 153 kcal. | 16,5 g
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Senest opdateret 28.06.2023