Lammefilet med ratatouille
Til 4 personer
Det skal du bruge
Ratatouille
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 aubergine
- 1 squash
- 4 tomater
- 2 peberfrugter (1 rød og 1 gul)
- 2 stilke bladselleri
- 3 laurbærblade
- 1 tsk. tørret timian
- 1 tsk. tørret oregano
- Salt og peber y 1 spsk. olivenolie
- 1/2 dl vand
Lammefileter
- 3 lammefileter (600 g)
- Salt og peber
- Flydende fedtstof
Sådan gør du
Ratatouille
- Rens aubergine, squash, løg, peberfrugter, tomater og bladselleri og skær grøntsagerne i tern på 2 x 2 cm. Du skal have i alt ca. 1,5 kg grøntsager. Pil og hak hvidløg fint.
- Svits løg og hvidløg klare i olivenolie. Tilsæt alle grønt- sager, krydderier og vand. Kog ratatouillen under låg ved svag varme 1 time. Rør af og til i starten indtil grøntsagerne har afgivet så megen væde, at de ikke brænder på.
- Smag til med salt og peber. Serveres med oregano- hvidløgsbrød til lammefileterne.
Lammefileter
- Drys lammefileterne med salt og peber og lad dem trække ved køkkentemperatur i 30 minutter.
- Steg fileterne i fedtstoffet 5–7 minutter på hver side og lad dem hvile et par minutter, før de skæres i 1 cm tykke skiver. Kødet kan også grilles.
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Senest opdateret 16.02.2022
Kommentarer
Det er desværre ret typisk for jeres retter, at der er fokus på kødet (som man helst skal minimere, når man har en gigtsygdomme).
Der er intet mættende, fiberholdigt eller protein i tilbehøret.
Fx kunne man bruge knoldselleri, pastinakker, palmekål el. almindelig kål og så nogle linser eller markærter.
Så er man dækket godt ind, og kan med god samvittighed skære ned på kødet og blive godt mæt af de øvrige ingredienser - og ja, der står, at man kan bruge de grøntsager til, som man lyster, men det er jo netop det, der er udfordringen for mange. De har svært ved at komme igang med linser, belgfrugter, rodfrugter og kål.
Jeg håber, I vil inspireres af min kommentar