Anmeldelser

4/5

Din anmeldelse

Lammefilet med ratatouille

Til 4 personer 

Det skal du bruge 

Ratatouille

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 4 tomater
  • 2 peberfrugter (1 rød og 1 gul)
  • 2 stilke bladselleri
  • 3 laurbærblade
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. tørret oregano
  • Salt og peber y 1 spsk. olivenolie
  • 1/2 dl vand

Lammefileter

  • 3 lammefileter (600 g)
  • Salt og peber
  • Flydende fedtstof

Sådan gør du

Ratatouille

  1. Rens aubergine, squash, løg, peberfrugter, tomater og bladselleri og skær grøntsagerne i tern på 2 x 2 cm. Du skal have i alt ca. 1,5 kg grøntsager. Pil og hak hvidløg fint.
  2. Svits løg og hvidløg klare i olivenolie. Tilsæt alle grønt- sager, krydderier og vand. Kog ratatouillen under låg ved svag varme 1 time. Rør af og til i starten indtil grøntsagerne har afgivet så megen væde, at de ikke brænder på.
  3. Smag til med salt og peber. Serveres med oregano- hvidløgsbrød til lammefileterne.

Lammefileter

  1. Drys lammefileterne med salt og peber og lad dem trække ved køkkentemperatur i 30 minutter.
  2. Steg fileterne i fedtstoffet 5–7 minutter på hver side og lad dem hvile et par minutter, før de skæres i 1 cm tykke skiver. Kødet kan også grilles.

Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil

Senest opdateret 28.06.2023

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes
Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer

Jane Olsen - 21-01-2022 11:22

Det er desværre ret typisk for jeres retter, at der er fokus på kødet (som man helst skal minimere, når man har en gigtsygdomme).
Der er intet mættende, fiberholdigt eller protein i tilbehøret.
Fx kunne man bruge knoldselleri, pastinakker, palmekål el. almindelig kål og så nogle linser eller markærter.
Så er man dækket godt ind, og kan med god samvittighed skære ned på kødet og blive godt mæt af de øvrige ingredienser - og ja, der står, at man kan bruge de grøntsager til, som man lyster, men det er jo netop det, der er udfordringen for mange. De har svært ved at komme igang med linser, belgfrugter, rodfrugter og kål.
Jeg håber, I vil inspireres af min kommentar