Anmeldelser

Din anmeldelse

Rørt rillette med varmrøget laks

4 personer

Ingredienser

• 500 g varmrøget laks
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 2,5 dl skyr naturel
  • 2 tsk. grov dijonsennep
  • 1 bundt dild
  • 1 bundt purløg
  • 2 spsk. kapers
  • 1 rødløg
  • Lidt citronsaft
  • 12 grønne asparges
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1. Fjern skindet på laksen og den brune bræmme i midten mellem laks og skind. Pluk kødet i mindre stykker. Rør en dressing af mayonnaise, skyr og sennep. Pluk og hak dilden, klip purløget og hak kapersene, og kom det hele i dressingen. Pil rødløget og hak det, og kom også det i.
  2. Vend det plukkede laksekød i dressingen, og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
  3. Kog de grønne asparges i letsaltet vand i 1 minut.

Servering

• Server rilletten sammen med de grønne asparges.
  • Rist eventuelt noget godt brød på en pande i lidt smør, og spis det lunt til rilletten sammen med spæde salatblade vendt i en syrlig vinaigrette.

Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner

Senest opdateret 07.02.2022

Test din viden om omega-3-fedtsyrer og vind en grøntsagshakker

Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi spiser fisk flere gange om ugen, heraf 200 gram fede fisk. Alle former for fisk og skaldyr tæller med. Men hvilken fisk har det største indhold af de sunde omega-3-fedtsyrer? Og er fisk godt mod gigt? Når du deltager i vores quiz er du med i lodtrækningen om vores populære opskriftsbog ’Sunde opskrifter’, en grøntsagshakker fra OXO Good Grips og et års gratis medlemskab af Gigtforeningen.

Deltag i quiz

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes

Jeg godkender hermed brugerbetingelser