Anmeldelser

Røget laksemousse

3 personer

Ingredienser

• 1 stk. varmrøget peberlaks (ca. 110 g, når skindet er fjernet)
  • 50 g friskost 4 %
  • 2 tsk. ravigottesauce eller sød sennep
  • 1/4 æble (30 g) i meget små tern
  • 1 tsk. citronsaft
  • 2 spsk. finthakket rødløg
  • 1 1/2 spsk. hakket purløg
  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde

1. Fjern skindet fra laksen og kasser det. Mos den røgede laks med en gaffel og rør den sammen med friskost og ravigottesauce.
  2. Vend æbletern i citronsaft for at forhindre brunfarvning, tilsæt dem og rør resten af ingredienserne i lakseblandingen.
  3. Server laksemoussen som forret med salat og ristet brød eller brug den som pålæg til frokost.

Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner

Senest opdateret 07.02.2022

Test din viden om omega-3-fedtsyrer og vind en grøntsagshakker

Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi spiser fisk flere gange om ugen, heraf 200 gram fede fisk. Alle former for fisk og skaldyr tæller med. Men hvilken fisk har det største indhold af de sunde omega-3-fedtsyrer? Og er fisk godt mod gigt? Når du deltager i vores quiz er du med i lodtrækningen om vores populære opskriftsbog ’Sunde opskrifter’, en grøntsagshakker fra OXO Good Grips og et års gratis medlemskab af Gigtforeningen.

Deltag i quiz

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes

Jeg godkender hermed brugerbetingelser