Anmeldelser

0/5

Din anmeldelse

Fersken-chilisuppe med torsk

Til 4 personer

Ingredienser

  • 500 g torskefilet
  • Frisk koriander eller persille
  • Groft brød

Grøntsager

  • 1 fed hvidløg
  • 1 mellemstort løg
  • 1 mild rød chili
  • 1 rød peberfrugt

Suppe

  • 2 tsk. rapsolie
  • 1 tsk. karry
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 6 halve ferskner fra dåse (400 g)
  • 1 dåse flåede tomater
  • 8 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • Salt og peber

Sådan gør du

Grøntsager

  1. Pil hvidløg og løg. Hak hvidløget, og skær løget i store terninger.
  2. Fjern kernerne fra chilien og peberfrugten. Skær chilien i små terninger, og peberfrugten i store.

Suppe

  1. Kom rapsolien i en stor gryde, og varm den nænsomt op. Svits karry og cayennepeber i olien. Tilsæt hvidløg, løg, chili, peberfrugt, ferskner, flåede tomater, vand og bouillon, og lad suppen koge i 10 minutter.
  2. Blend suppen, og kog den op. Smag til med salt og peber, og tag suppen af varmen.

Fisk

  1. Skær torskefileten i små terninger på ca. 2,5 x 2,5 x 0,5 cm.
  2. Kom dem i suppen, og lad dem trække i ca. 3 minutter. Torskestykkerne bliver bedst, når de ikke koger med, men kun lige trækker, til de er møre.

Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner

Servering

Drys suppen med frisk koriander, hvis du bryder dig om smagen – ellers er persille et godt alternativ. Server suppen med groft brød til.

Tip

Du kan lave suppen klar dagen før eller om formiddagen – så skal du bare varme den op og tilsætte fisken, 10 minutter før den skal serveres.

Senest opdateret 28.06.2023

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes
Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer