Anmeldelser

1,6/5

Din anmeldelse

Baccalà alla pizzaiola (saltet torsk i tomatsauce)

Til 4 personer.

Det skal du bruge

  • 600 g torsk, midterstykket
  • 3 spsk. havsalt

Pizzaiola

  • 5 fed hvidløg
  • Olivenolie til stegning
  • 2 skalotteløg
  • 2 spsk. kapers
  • 30 sorte oliven med sten
  • 4 stilke frisk oregano
  • 400 g meget modne tomater (eller gode flåede på dåse)
  • 200 g modne cherrytomater
  • 1/2 bundt bredbladet persille
  • 125 g bøffelmælksmozzarella
  • Salt og peber

Sådan gør du 

Fisk

  1. Skær torskeryggen ud i 12 medaljoner på ca. 50 g. Læg dem i et fad, drys dem med havsalt, og vend dem godt rundt. Lad torsken salte i køleskabet i 2–3 timer. Tag den ud, skyl hurtigt saltet af i koldt vand, og lad den dryppe af på køkkenrulle.

Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner

Pizzaiola

  1. Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver.
  2. Kom olivenolie på en stor pande, og sautér dem, indtil de er gyldne uden at blive mørke. Hak skalotteløg fint, og kom det på panden sammen med kapers, oliven, salt, peber og halvdelen af oreganoen, der er hakket fint. Skær tomaterne i terninger på ca. 1 cm, halver cherrytomaterne, og kom alle tomater på panden. Lad det simre i 8–10 minutter.
  3. Vend hakket bredbladet persille i, og fordel derefter torskestykkerne i saucen. Kog ved svag varme i 3–4 minutter under låg.
  4. Skær mozzarellaen i skiver, og fordel den oven på torsken. Tag panden af varmen, og lad retten stå og hvile i 5 minutter med låg på, indtil mozzarellaen er smeltet. Drys resten af oreganoen på toppen.

Servering

  1. Sæt panden på bordet, og server godt groft brød og eventuelt lidt stegt eller grillet polenta til.

Tip

Baccalà alla pizzaiola er en ultra-klassisk italiensk fiskeret, der normalt laves med saltet og tørret torsk. Her er den lavet med frisk torsk, der blot saltes let et par timer.

Senest opdateret 28.06.2023