Akupunktur hjælper Rikke til at holde gigten i skak

Når Rikke mærker tegn på sin leddegigt, er den som et mylder af ubehag i kroppen. Behandlinger med akupunktur hjælper, selv om hun har været skeptisk.

For mange mennesker er akupunktur stadig forbundet med mystik og hokuspokus. Men for 25-årige Rikke har denne alternative behandlingsform vist sig at være en overraskende effektiv måde at håndtere hendes leddegigt på.

Det begyndte en tilfældig aften tilbage i januar, da Rikke så en film. En karakter i filmen skulle have akupunktur, og hun forventede, at filmen ville lave sjov med den alternative behandling, men det gjorde filmen ikke, og Rikkes nysgerrighed blev vakt. Kunne det virkelig hjælpe hende med hendes gigt?

- Jeg tog mod til mig og delte min nysgerrighed med min fysioterapeut. Hans reaktion overraskede mig - han afslørede, at han selv udførte akupunkturbehandlinger og havde set gode resultater hos mange af sine patienter. Han tilbød endda at prøve det på mig.

Med forsigtighed og præcision placerede han nåle på Rikkes håndled og hænder langs de såkaldte medianbaner. Til hendes overraskelse kunne hun mærke en utrolig følelse af afslapning og lindring sprede sig i hendes krop, da nålene blev placeret.

Skepsis gjort til skamme

Efter den første session var Rikke hooked. Hun oplevede den bedste nattesøvn i årevis, og hun vågnede op med en følelse af fornyet energi. Siden da har hendes fysioterapeut prikket hende med nåle hver uge, og hun har mærket en kæmpe forskel i sin dagligdag.

Akupunktur har hjulpet Rikke med at bryde den onde cirkel af smerter og træthed, som hendes gigt havde kastet hende ud i. Hendes tidligere skepsis er blevet gjort til skamme, og hun ser nu tilbage på den aften i januar med et smil.

Publiceret 04.04.2024