Anmeldelser

3/5

Din anmeldelse

Oregano-hvidløgsbrød

Det skal du bruge

  • 5 dl vand
  • 10 g gær
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. groft salt
  • 50 g græskarkerner + ekstra til pynt
  • 250 g fuldkorns-speltmel
  • 250 g hvedemel

Sådan gør du

  1. Pil og hak hvidløg fint.
  2. Rør gæren ud i det kolde vand. Tilsæt hvidløg, oregano, salt, græskarkerner og mel og rør dejen i en røremaskine i 10 minutter. Dejen skal være sej og så fugtig, at du ikke kan ælte den med hænderne. Lad dejen hæve tildækket i køleskab i mindst 8 timer, gerne natten over.
  3. Vend dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug en dejskraber til at samle den med. Dejen vil flyde ud, så du får et fladt brød. Drys med resten af græskarkernerne.
  4. Bag brødet nederst i ovnen ved 225 grader i 20–25 minutter. 

Tip

Erstat hvidløg med friske ramsløg, når det er sæson for dem. Hak bladene fint og kom dem i dejen.

Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livstil

Senest opdateret 28.06.2023

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes
Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer

Marit Haugaard - 20-02-2023 12:27

Rigtig god smag, men det blev lidt klægt i midten, så næste gang skal jeg op på 25 minutter i ovnen. Eller bage boller af dejen.

Pia Holm - 16-02-2023 15:03

Glæder mig :-)

Beatrice Degerth - 16-02-2023 14:42

har ikke prøvet endu har lige set opskriften det lyder godt vil prøve den.

Jette Bache - 16-02-2023 13:33

Jeg har jo ikke prøvet den endnu, men synes umiddelbart, den ser rigtig god ud - ligner meget de langtidshævede boller, jeg har bagt i 30 år. Vi spiser ikke andet brød; altså udover mit hjemmebagte rugbrød. Men jeg tror, jeg vil prøve det her. Og da jeg bager af næsten 1.5 kg hver gang, er der ikke plads i køleskabet, så skålen kommer ned kælderen natten over; og det med kælderen kunne I måske også nævne i opskriften (selv om jeg selvfølgelig godt ved, det ikke er alle, der har en kælder). Men for resten: tanken om en røremaskine er ikke rar, den bliver svær at gøre ren bagefter, her i huset bruger vi bare en grydeske.
Vh

Jytte - 16-02-2023 10:56

Fantastiks