Anmeldelser

0/5

Din anmeldelse

Fuldkorns-æblemuffins med sveskecreme

Fuldkorns-æblemuffins

15. stk

Det skal du bruge

  • 300 g fuldkornshvedemel
  • 75 g sukker
  • 1 spsk. bagepulver
  • 1 tsk. kanel
  • 1/4 tsk. revet muskatnød
  • 50 g hakkede mandler
  • 2 1/2 dl minimælk
  • 1 æg
  • 1/2 dl rapsolie
  • 350 g revet æble med skræl

Sådan gør du

  1. Bland de seks tørre ingredienser i en skål.
  2. Pisk minimælk, æg og olie let sammen i en anden skål. Tilsæt revet æble.
  3. Vend de tørre ingredienser sammen med de våde og bland til en ensartet dej.
  4. Fyld smurte muffinsforme eller papirmuffinsforme 3/4 fulde.
  5. Bag muffins ved 200 grader i 20–25 min.

Fuldkorns-æblemuffins er fedtfattige og fiberrige, og med det relativt lave sukkerindhold er de velegnede som både kage- og madmuffins. Fuldkorns-æblemuffins kan fryses. De smager bedst lune; enten friskbagte eller lune fra mikroovnen.

De kan serveres

  • Som mellemmåltid
  • Som kage til kaffen
  • Som hurtig morgenmad – derhjemme eller på farten
  • Flækkede og ristede på brødrister med ost på
  • Som fedtfattig dessert med skyr-sveskecreme

Sveskecreme

2 portioner

Det skal du bruge

  • 250 g skyr
  • 60 g bløde svesker (7–8 stk.)
  • 1 tsk. instant kaffe

Sådan gør du

Kom skyr, svesker og kaffe i en blender og blend til cremen er jævn og ensartet.

Skyr-sveskecremen kan spises

  • Som selvstændig dessert
  • Som mellemmåltid til den søde tand
  • Som fyld til fuldkorns-æblemuffins
  • Som fyld i lagkage, vandbakkelser eller marengs
  • Som "guf" på isvaffel

Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil

Senest opdateret 28.06.2023

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes
Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer