Anmeldelser

3,8/5

Din anmeldelse

Beluga-bolognese

3-4 portioner.

Det skal du bruge

Beluga-basis

  • 200 g sorte linser (beluga-linser)
  • 4 dl vand + 1/2 tsk. salt
  • 2 laurbærblade
  • 200 g champignon
  • 1 stort løg
  • 1 stor gul peberfrugt
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. olivenolie
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 spsk. tomatkoncentrat
  • Salt og peber

Beluga-bolognese

  • 1/2 portion beluga-basis
  • 1 ds. hakkede eller flåede tomater
  • Salt og peber

Sådan gør du

Beluga-basis

  1. Kog beluga-linserne i vand tilsat laurbærblade og salt i 25 minutter. Hæld overskydende vand fra.
  2. Skær champignoner, løg og peberfrugt i små tern. Hak hvidløget fint.
  3. Svits champignoner, løg, peberfrugt og hvidløg i olivenolie. Tilsæt oregano, timian, tomatkoncentrat, salt og peber og damp blandingen til grøntsagerne er møre.
  4. Tilsæt de kogte linser uden laurbærblade og varm det hele godt igennem.
  5. Nu har du en beluga-basis, som kan bruges til beluga-bolognese, lasagne, fyldte squash og beluga-deller, tortillawraps og meget mere.

Beluga-bolognese

  1. Bland beluga-basis med de hakkede tomater og lad det koge i 5 minutter.
  2. Smag til med salt og peber.
  3. Server beluga-bolognesen med fuldkornspasta.

Tip

Tilsæt 1,5 dl bouillon til beluga-bolognesen og brug saucen i din sædvanlige lasagneopskrift.

Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil

Senest opdateret 28.06.2023

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes
Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer

Pia Sønnichsen - 05-08-2021 19:13

Rigtig god og velsmagende, som også fungerer godt med grønne/røde linser samt uden andet tilbehør