Løb baglæns og skån knæene

Når du løber baglæns, mindsker du risikoen for overbelastning af både knæ, hofter og ankler, mener fortalere af motionsformen.

Bagvendt løb

Ja! Motionsformen baglæns løb findes faktisk, og man har sågar afholdt verdensmesterskab i backward running, som man kalder det. Selv om det umiddelbart lyder aldeles fjollet og ser sådan ud, så er der angiveligt mange fordele ved at løbe baglæns i forhold til almindeligt løb, skriver nyhedsmediet Videnskab.dk.

Tilhængere af den bagvendte bevægelse mener, at baglæns løb ikke indebærer de samme stød gennem kroppen som almindeligt løb. Derfor mindsker du risikoen for overbelastning af både knæ, hofter og ankler. Når du løber baglæns, bruger du nogle andre muskler end ved almindeligt løb, og motionsformen styrker særligt hasemusklerne, der normalt er de muskler, som bremser ved landingen af benet.

Er du endnu ikke overbevist, så har forskere på Harvard University faktisk fundet frem til, at du bruger op til 30 procent mere energi ved baglæns løb i forhold til den normale forlæns udgave, og dermed får du altså en højere forbrænding under løbeturen.

Problemet er så bare, at man hele tiden må dreje nakken for at se, hvor man løber. Dette er dog ifølge fortalerne noget, man hurtigt vænner sig til.

Det duer ikke at løbe i skoven. Hvis du vil prøve, så sørg for, at underlaget er helt jævnt og undgå de trafikerede stier. En strand er godt, da sandet sørger for lidt ekstra udfordring til dine hasemuskler.

Publiceret 09.06.2023