Anmeldelser

0/5

Din anmeldelse

Stegt andebryst med ovnbagte rodfrugter

4 personer

Det skal du bruge

  • 600 g andebryst 
  • 500 g rødbeder
  • 500 g gulerødder
  • 400 g persillerødder
  • 400 g rosenkål
  • 200 g rødløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. groft salt
  • Salt & peber

Sådan gør du

  1. Skræl og rens grøntsagerne. Skær rødbeder i kvarte og derefter i 1/2 cm tykke skiver. Skær gulerødder og persillerødder i stykker på 2 x 2 cm. Skær rødløg i både på 1 1/2 cm. Lad rosenkålene være hele.
  2. Bland olivenolie, timian, salt og peber i en stor skål, og vend grøntsagerne i marinaden. Læg bagepapir i en bradepande, og hæld grøntsagerne i. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter, så de stadig har bid.
  3. Rids skindet på andebrysterne i rudemønster med en skarp kniv. Krydr med salt og peber, læg dem på skindsiden på en stegepande, og steg ved kraftig varme i ca. tre minutter. Skru ned for varmen, og steg videre ved middel varme i ca. 10 minutter, til skindet er gyldent.
  4. Vend andebrysterne, og steg dem på kødsiden ved middel varme i 6–8 minutter; lidt længere, hvis du ønsker kødet gennemstegt.
  5. Tag andebrysterne af panden, og lad dem hvile 5–10 minutter, før de skæres i skiver.

Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil

Tips

  • Den tørrede timian kan erstattes med 1 tsk. Honning og 1 spsk. Lakridspulver. Du bør dog være opmærksom på ikke at spise for meget lakrids.
  • Server de ovnbagte rodfrugter sammen med rester af juleanden eller flæskestegen.
Senest opdateret 13.03.2024

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes
Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer